Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη!
Υλικά
400 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιολαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φλιτζάνια τσ. νερό
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
– Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.
– Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
– Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
– Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
– Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.
Tips
– Στη συγκεκριμένη συνταγή τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή και κονσέρβας, η διαφορά θα είναι στο χρόνο που θα χρειαστούν στη πρώτη φάση του τσιγαρίσματος.
– Σερβίρετε με φουρνισμένα ψωμάκια για ένα τέλειο αποτέλεσμα.