PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Γ. Παπανδρέου



Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτή την εβδομάδα όλο το πολιτικό σκηνικό.

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτή την εβδομάδα όλο το πολιτικό σκηνικό από την… παραφιλολογία των εκλογών, μέχρι την “αναδιάρθρωση του χρέους” και τον… ανασχηματισμό φέρεται ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου που δείχνει ενοχλημένος με πολλούς και πολλά.

Καταρχήν θα ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο (μάλλον την Πέμπτη) το νέο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για την ανάπτυξη της χώρας.

Νωρίτερα, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει το τοπίο (μετά την… ανταρσία απέναντι στον υπουργό Οικονομικών – ορισμένοι είπαν και βαριές κουβέντες).

Και σήμερα το μεσημέρι (στις 12) στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), θα παρακολουθήσει την παρουσίαση της υπηρεσίας μίας στάσης για την Ίδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα – Ένα Σημείο (την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. (Ακαδημίας 12, 2ος όροφος).

Εκλογές – θα το ξεκόψει – ΔΕΝ υπάρχουν στον ορίζοντα των επόμενων δυο χρόνων (εκτός αν κάποιοι βουλευτές θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση – γι αυτό και το νομοσχέδιο για τη διάσωση της χώρας, θα ζητηθεί να ψηφισθεί με απλή πλειοψηφία από τη βουλή).

Στους βουλευτές, θα ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το πατριωτικό καθήκον να σώσει τη χώρα – και όχι απλά να είναι αρεστό χαϊδεύοντας αυτιά ή να επαναλάβει τον εαυτό του (αφού ορισμένοι, όπως η Βάσω Παπανδρέου που είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και σε κυβερνητικές θέσεις αδιαλείπτως από το 1974, φέρονται να επιθυμούν… επιστροφή στο παρελθόν).

Αυτό που μένει, είναι ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εάν Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών κρίνουν ότι πλέον ο δεύτερος μπορεί να μετακινηθεί προς το υπουργείο εξωτερικών (όπου εκεί θα γίνουν οι δύσκολες από εδώ και πέρα συζητήσεις για το Αιγαίο κ.α. με την Τουρκία – και όχι μόνο).

Με την έλευση την Τρίτη του Προέδρου της Ε.Ε. στην Αθήνα κ.Ρομπέϊ – που θα τονίσει μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, αλλά θα αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της συνολικής λύσης για το ευρώ, μέσα στην ευρωζώνη – εάν κριθεί ότι είναι εφικτή η μετακίνηση του κ.Παπακωνσταντίνου τότε λογικά αναμένεται να έχουμε ανασχηματισμό τους κυβερνητικού σχήματος, πριν από το Πάσχα.

Είναι φανερό ότι αυτή η εβδομάδα, θα είναι καθοριστική για όλες τις μετέπειτα εξελίξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε λύση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία

Peristeri News

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαχμούντ Αμπάς

Peristeri News

Leave a Comment