PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Θρασύς ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του



Επιθετικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στην Τουρκία από τα Κατεχόμενα όπου βρέθηκε το Σάββατο (20/7) για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά τη φιέστα του στα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν έθεσε ως μοναδική λύση για το Κυπριακό το μοντέλο των δύο κρατών.

“Καθίσταται σαφές μέρα με τη μέρα ότι το μοντέλο των δύο κρατών είναι η μόνη λύση στο Κυπριακό. Η Τουρκία και ο τουρκοκυπριακός λαός έχουν κάνει κάθε θυσία στον δρόμο προς τη λύση. Αν και η πλευρά που είπε «ναι» στο Σχέδιο Ανάν ήταν η “Βόρεια Κύπρος”, δυστυχώς επιβραβεύτηκαν και πάλι οι Ελληνοκύπριοι. Δεν είναι πλέον δυνατό να φτάσουμε πουθενά με αυτή την προσέγγιση.

Δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά χωρίς την επικύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, που είναι κεκτημένα δικαιώματά τους. Ειλικρινά, δεν θεωρούμε δυνατό να ξεκινήσει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς να καθιερωθεί μια εξίσωση όπου και τα δύο μέρη κάθονται και φεύγουν ως ίσα από το τραπέζι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Peristeri News

Ο Μαδούρο μεταφέρει τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο

Peristeri News

Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας στο Μιλάνο

Peristeri News

Leave a Comment