H φάλαινα του είδους “Mesoplodon traversii” είναι τόσο σπάνια που κανένας άνθρωπος δεν έχει κατορθώσει να την δει ζωντανή, αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το είδος αυτό είναι ακόμα ζωντανό.
H φάλαινα του είδους “Mesoplodon traversii” είναι τόσο σπάνια που κανένας άνθρωπος δεν έχει κατορθώσει να την δει ζωντανή, αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το είδος αυτό είναι ακόμα ζωντανό. Το 2010, δύο σκελετοί εντοπίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία, μίας μητέρας και του μωρού της. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τα ευρήματα αυτά θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν αυτό το μυστηριώδες είδος φάλαινας.
Νεοζηλανδοί και Αμερικάνοι ερευνητές δημοσίευσαν σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό “Current Biology” ότι «για πρώτη φορά έχουμε περιγραφή για το σπανιότερο και πιο αινιγματικό θαλάσσιο θηλαστικό στον κόσμο». Σύμφωνα με το Fox News, οι αρσενικές και οι θηλυκές φάλαινες έχουν ράμφος και μοιάζουν με δελφίνια.
Σημειώνεται ότι τα κουφάρια βρέθηκαν την πρωτοχρονιά του 2010 στην παραλία Opape αλλά οι επιστήμονες δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για το σπάνιο αυτό είδος, με αποτέλεσμα να θάψουν τις φάλαινες. Για καλή τους τύχη, οι ερευνητές είχαν συλλέξει μέρη των ιστών από τα θηλαστικά κι όταν πραγματοποίησαν έναν έλεγχο ρουτίνας δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Φέτος, οι επιστήμονες επέστρεψαν με σκοπό να ξεθάψουν τους σκελετούς για να τους μελετήσουν εξονυχιστικά. Το μόνο που είναι γνωστό για το είδος αυτό είναι ότι ζει στο νότιο Ειρηνικό ωκεανό.