PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βάφτισαν τζαμί την Αγία Σοφία



Την Αγία Σοφία κυκλοφόρησε σε παιχνίδι-μοντέλο η γνωστή εταιρεία παιδικών παιχνιδιών Lego, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις μουσουλμανικών κοινοτήτων από την Τουρκία, αφού, όπως λένε, το τζαμί της Αγίας Σοφίας παραλληλίζεται με το «κακό».

Την Αγία Σοφία κυκλοφόρησε σε παιχνίδι-μοντέλο η γνωστή εταιρεία παιδικών παιχνιδιών Lego, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις μουσουλμανικών κοινοτήτων από την Τουρκία, αφού, όπως λένε, το τζαμί της Αγίας Σοφίας παραλληλίζεται με το «κακό». Το θέμα έφτασε μέχρι τον γενικό γραμματέα της Τουρκικής Πολιτιστικής Κοινότητας, που προέβη σε διαμαρτυρία προς την εταιρεία παιχνιδιών, η Ελλάδα ωστόσο δεν έχει αντιδράσει για το χαρακτηρισμό της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, ενώ το συγκεκριμένο παιχνίδι κυκλοφορεί ήδη και στη χώρα μας.

Η άγρια μάχη ξεκίνησε αρχικά μεταξύ της γιγαντιαίας εταιρείας μοντελοποίησης και διαδικτυακών μουσουλμανικών κοινοτήτων από την Τουρκία, όταν οι δεύτερες κατηγόρησαν τη Lego πως τροφοδοτεί το φυλετικό μίσος και την προκατάληψη, καθώς στη νέα σειρά παιχνιδιών «Star Wars», το κάστρο των «κακών» διαθέτει μιναρέ και παρουσιάζει εξαιρετική ομοιότητα με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Στον «ιερό πόλεμο» που έχει ξεσπάσει, οι μουσουλμανικές κοινότητες υποστηρίζουν πως η επιλογή της εταιρείας ήταν τουλάχιστον άστοχη, αφού με το νέο παιχνίδι μοντελοποίησης συνδέεται και παραλληλίζεται το «κακό» με τους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος μέσω Διαδικτύου, που σημειώθηκε έπειτα από παρέμβαση ενός Τούρκου πατέρα, ο γιος του οποίου έλαβε το συγκεκριμένο μοντέλο ως χριστουγεννιάτικο δώρο, εκατοντάδες μουσουλμάνοι «βομβάρδισαν» με μηνύματα παραπόνων την ιστοσελίδα της Lego δηλώνοντας την αγανάκτηση αλλά και την οργή τους για την επιλογή της εταιρείας και προειδοποιώντας ακόμη με νομικές προσφυγές εναντίον της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα μηνύματα των θιγμένων μουσουλμάνων, το κάστρο των «κακών» είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την Αγία Σοφία και το τέμενος Al Kabir. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η οροφή του κτιρίου των «κ [Το επίμαχο κάστρο Al Jabba της σειράς Star Wars της Lego.] κακών» αποτελεί πιστή αντιγραφή της Αγίας Σοφίας, αλλά και πως ο μουεζίνης (έχει καθήκον με τη φωνή του να αναγγέλλει την ώρα της προσευχής και να καλεί τους πιστούς στο τζαμί) που απεικονίζεται πάνω στον μιναρέ παρουσιάζεται ως εγκληματική μορφή, με τσεκούρι και πολυβόλα. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως στο νέο παιχνίδι της σειράς «Star Wars» ο μιναρές χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης πολεμικού υλικού, καθώς μέσα σε αυτόν βρίσκονται κρυμμένα τα πολυβόλα των «κακών». Παρά τις «επιθέσεις», η εταιρεία, μέσω της εκπροσώπου της Κatharina Sasse, απέρριψε τους ισχυρισμούς, απαντώντας πως δημιουργεί παιχνίδια μοντελισμού που μοιάζουν με αληθινά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Peristeri News

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία

Peristeri News

Αμπάς: Σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ

Peristeri News

Leave a Comment