PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τρία ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα



Σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα καίνε οι φωτιές που πλήττουν την Ηλεία.

Με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, η πυροσβεστική επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση και δεν άργησε να φτάσει σε σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νικόλαο Κοροβέση έχουν καεί δύο σπίτια. Η μεγαλύτερη φωτιά καίει στο Γεράκι και οι κάτοικοι λαμβάνουν απανωτά μηνύματα από το 112 για να εκκενώσουν την περιοχή.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης δήλωσε πως: «Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι»

Συνολικά, εννέα πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί από το πρωί σήμερα σε περιοχές του νομού Ηλείας και ήδη βρίσκεται επί τόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Το κλιμάκιο αναμένεται να συλλέξει στοιχεία, σχετικά με αίτια που προκάλεσαν τις σημερινές φωτιές.

Την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στη Μανωλάδα, αλλά και στην περιοχή Πανόπουλο, σε δύο διαφορετικά μέτωπα.

Αναφορικά με την φωτιά, στο Πανόπουλο, κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, δέκα οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθησαν στα Σεπόλια 2 νεαροί που διακινούσαν ναρκωτικά έξω από σχολείο

Peristeri News

Δολιοφθορά σε γραμμή του ΟΣΕ στο Μενίδι

Peristeri News

Κόψιμο ρεύματος σε σχολεία στο Περιστέρι αναφέρει η Ένωση Γονέων

Peristeri News

Leave a Comment