PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Μαίνονται οι φωτιές στη Σμύρνη



Η μάχη με τις φλόγες στη Σμύρνη συνεχίστηκε έντονα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας σε τρία διαφορετικά μέτωπα, με τις πρώτες πρωινές ώρες να σηματοδοτούν την επανέναρξη των επιχειρήσεων από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Στην περιοχή του Κορδελιού, η φωτιά εξακολουθούσε να καίει τον ορεινό όγκο στα βόρεια της συνοικίας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το Σάββατο. Παρόλο που οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο και πιθανόν να κατασβεστεί, το απόγευμα σημειώθηκε αναζωπύρωση σε μία χαράδρα, γεγονός που αναγκάζει τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίσουν τη δύσκολη μάχη τους και σήμερα.

 

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κορδελιό αποδίδονται σε αμέλεια τριών ατόμων που άναψαν φωτιά κατά τη διάρκεια πικνίκ, με αποτέλεσμα να προκληθεί η καταστροφική πυρκαγιά.

Η πιο ανησυχητική εξέλιξη στη Σμύρνη, ωστόσο, αφορά μια νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στα Βουρλά, στα δυτικά της πόλης, κοντά στην περιοχή του Τσεσμέ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδιο ηλεκτροδότησης και επεκτάθηκε ταχύτατα, απειλώντας ένα συγκρότημα 440 θερινών κατοικιών. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, με 34 από αυτούς να διασώζονται μέσω θαλάσσης από την Ακτοφυλακή. Η πυρκαγιά καίει κυρίως θαμνώδεις εκτάσεις, αλλά η ταχύτητα της εξάπλωσής της έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες.

Παράλληλα, μια άλλη πυρκαγιά μαίνεται από χθες στην περιοχή του Μεντερές, στα νότια της Σμύρνης, επιδεινώνοντας την ήδη κρίσιμη κατάσταση.

 

 

Στη δυτική Τουρκία, ενεργά πύρινα μέτωπα παραμένουν επίσης στο Αϊδίνιο, στα Μουγλά και τη Μαγνησία, ενώ η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο Μπόλου, μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας. Εκεί, από την Πέμπτη, ένα πυκνό δάσος καίγεται σε μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς και δύσβατων σημείων, με τις αρχές να έχουν προληπτικά εκκενώσει τέσσερα χωριά. Το μέτωπο στη γειτονική Σαφράμπολη τέθηκε υπό έλεγχο χθες.

Κατά το τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου, σημειώθηκαν 19 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, εννέα άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις πυρκαγιές στη Σμύρνη και το Μπόλου, εντείνοντας τις έρευνες για τα ακριβή αίτια αυτών των καταστροφικών γεγονότων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Peristeri News

Χάος στη βόρεια Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στην Πράγα με τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment