«Αρχές Οκτωβρίου και είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία φέτος έφτασαν τον τζίρο του 2019» τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποια πεντάστερα ξενοδοχεία σε συγκεκριμένες περιοχές ξεπέρασαν και τα μεγέθη του 2019.
Σε κάθε περίπτωση το 2022 είναι μια χρονιά μεταβατική σε σχέση με το λειτουργικό κόστος που είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να είναι περιορισμένα για τις επιχειρήσεις, σημειώνει ο κ. Τάσιος.
15 Οκτωβρίου το μοντέλο «Ηλιος και Θαλασσα» κατεβάζει ρολά
Αναφορικά με τον χρόνο που φέτος θα κλείσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, που βασίζονται στο μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι 15 Οκτωβρίου τα περισσότερα Resort θα κλείσουν τις πύλες τους. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κρήτη, και στην Κεφαλονιά θα κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου. Ωστόσο φέτος παραμένουν κάποια μεμονωμένα ξενοδοχεία ανοιχτά έως στις 10 Νοεμβρίου.
Μεγάλη προσπάθεια για επιμήκυνση του μοντέλου “ήλιος και θάλασσα” το 2023
Με το 2022 να έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική τουριστική σκηνή, ήδη οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα έχουν ριχτεί στη “μάχη” του 2023. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΞ μαζί με το υπουργείο Τουρισμού έχει γινεί σαφές στο εξωτερικό ότι για το μοντέλο ήλιος και θάλασσα η χώρα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, υπάρχει διάθεση από Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού να υποστηρίξουν αυτό το ενδεχόμενο. Βέβαια σε μικρότερο ποσοστό το μήνα Νοέμβριο, όπως διαγιγνώσκεται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ