PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ βομβάρδισε 100 βάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο



Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν ολονύχτιο σφυροκόπημα σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές, εντείνοντας τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής οργάνωσης εν μέσω εκκλήσεων για αυτοσυγκράτηση.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για τερματισμό της διένεξης, το Ισραήλ πραγματοποίησε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου του 2023.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις καταστράφηκαν εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών που ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Σε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών από τις αρχές Οκτωβρίου – όπως ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης – ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερα από 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών, τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλά κτήρια και μία αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν σε αρκετές περιοχές του νότιου Λιβάνου.

«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα»

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα χθες, Πέμπτη (19.09.24), ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά.

«Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Όλα αυτά την ώρα που όπως ανακοίνωσε ο IDF, άλλαξαν οι οδηγίες ασφαλείας για τους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Πρόκειται για τις περιοχές:

Merom HaGalil
Mevo’ot HaHermon
Yesud HaMa’ala
Hatzor
Rosh Pinna
Safed
Metula

Αποτελούν σημεία που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ή και λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ειδικότερα καλούνται να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις, να μείνουν κοντά σε καταφύγια και να ελέγχουν τις εισόδους των κοινοτήτων τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Βενεζουέλα: Νόμιμος πρόεδρος ο αυτοεξόριστος Εντμούντο Ουρούτια λέει το ευρωκοινοβούλιο

Peristeri News

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Peristeri News

Χάος στη βόρεια Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας

Peristeri News

Leave a Comment