PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ



Οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν ότι εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από το Ιράν με κατεύθυνση τα κεντρικά της χώρας και ότι η διοίκηση του εσωτερικού μετώπου παρείχε οδηγίες προς τους πολίτες.

Το Ιράν ενημέρωσε τα «διεθνή μέρη» για το μέγεθος και τον χρόνο της αναμενόμενης επίθεσής του κατά του Ισραήλ, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο Sky News Arabia. Την ίδια σχεδόν ώρα σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Τζάφα.

Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι είπε νωρίτερα ότι τα ιρανικά πύρα θα είναι «μεγάλης κλίμακας». «Παρακολουθούμε σοβαρά την απειλή. Ζητάμε από το κοινό να ακολουθήσει τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Τα πυρά από το Ιράν μπορεί να είναι ευρείας κλίμακας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

«Όταν ακούγεται σειρήνα, σας ζητείται να εισέλθετε σε προστατευμένη περιοχή και να παραμείνετε εκεί μέχρι να σας ειδοποιήσουμε για το αντίθετο», σημείωσε ο Χαγκάρι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αμερικανών και Ισραηλινών η επίθεση θα είναι παρόμοια ή μεγαλύτερη σε έκταση από εκείνη που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο και θα περιλαμβάνει πιθανότατα βαλλιστικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ, αν και σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται δυτικές πηγές η επίθεση θα πραγματοποιηθεί μόνο με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ μέσα σε 12 λεπτά.

Η εκτόξευση πυραύλων έγινε αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι τα στρατεύματά του εξαπέλυσαν χερσαίες επιδρομές στο Λίβανο, αν και χαρακτήρισε τις επιδρομές περιορισμένες. Η ισραηλινή εκστρατεία στο Λίβανο είναι η μεγαλύτερη κλιμάκωση του περιφερειακού πολέμου από τότε που ξέσπασαν οι μάχες στη Γάζα πριν από ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις και να προστατεύσουν τον αμερικανικό στρατό στην περιοχή.

«Συζητήσαμε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προετοιμασμένες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή», δήλωσε ο Μπάιντεν στο X σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ισραήλ: Οι πολίτες φεύγουν από τα καταφύγια μετά την ιρανική επίθεση

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Ανέλαβε επισήμως νέος γενικός γραμματέας ο Μαρκ Ρούτε

Peristeri News

Νίκη της ακροδεξιάς στην Αυστρία

Peristeri News

Leave a Comment