Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το 60% των νοικοκυριών δεν έχει εισόδημα για να βγάλει τον μήνα



Η ακρίβεια και η οικονομική κρίση συνεχίζουν να προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα στους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία MARC.

Όπως επισημαίνεται, η οικονομική πίεση παραμένει έντονη στην κοινωνία, καθώς το 60% των νοικοκυριών δηλώνει ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για όλον τον μήνα.

Επιπλέον, το 81,6% να αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 11,7% ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 1.201 νοικοκυριών, για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης το 2024.

Ποιοι είναι σε δυσμενή θέση

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, όπως αναφέρεται στην ίδια έρευνα, βρίσκονται σε ολοένα και δυσμενέστερη θέση, με περισσότερους από τους μισούς να δηλώνουν ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για όλον τον μήνα.

Την ίδια στιγμή, η ανησυχία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον κίνδυνο απώλειας κατοικίας αυξάνεται, ενώ η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακρίβεια, καθώς οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τους λογαριασμούς επηρεάζουν σχεδόν όλα τα νοικοκυριά.

Το 72,4% περιορίζει άλλες δαπάνες λόγω της ανόδου των τιμών, ενώ πάνω από το 60% βλέπει αύξηση στα έξοδα διατροφής και στέγασης.

Οι προτεραιότητες

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες ζητούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης, με βασικές προτεραιότητες:

– Την αύξηση μισθών και συντάξεων (69%).

– Τον έλεγχο της αισχροκέρδειας (52,7%).

– Τη μείωση φόρων (45,9%).

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η κυβερνητική πολιτική αξιολογείται πιο αρνητικά από προηγούμενες χρονιές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Στην τελική ευθεία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Peristeri News

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Peristeri News

Πότε θα υποβληθούν αυτόματα οι φορολογικές δηλώσεις

Peristeri News

Leave a Comment