PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Την 1η Ιουλίου υποβολές για «Επιχειρηματικότητα Νέων»



Σύμφωνα με εγκύκλιο του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, ξεκινά την 1η Ιουλίου η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την «Επιχειρηματικότητα των Νέων».

Ξεκινά την 1η Ιουλίου η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την «Επιχειρηματικότητα των Νέων».

Το συγκεκριμένο καθεστώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αφορά νέους επιχειρηματίες έως 40 ετών.

Προβλέπει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχουν οι παραπάνω νέοι, με ποσοστό άνω του 50%.

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται είναι τα 100.000 ευρώ, ενώ τα είδη της ενίσχυσης που προβλέπονται είναι η επιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing).

Οι δαπάνες που ενισχύονται αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης.

Δηλαδή από τις αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης, μέχρι τους τόκους εξωτερικής χρηματοδότησης και δαπάνες για ενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικητικές επιβαρύνσεις και φόρους προς το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ.

Παράλληλα, ενισχύονται και δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής. H ενίσχυση των παραπάνω δαπανών αφορά στα 5 πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της επιχείρησης και μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Εξαρθρώθηκαν τρεις συμμορίες σε καταυλισμούς Ρομά

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για τη δρεπανοκυτταρική νόσο

Peristeri News

Συνελήφθη 37χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Peristeri News

Leave a Comment