Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο ChatGPT



Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Μην εκμυστηρεύεστε τα πάντα στο ChatGPT – δεν είναι ούτε ο γιατρός σας ούτε ο ψυχολόγος σας.

Έρευνες δείχνουν ότι οι χρήστες αγαπούν να ρωτούν τα AI chatbots για συμβουλές και αυτό γίνεται ίσως λίγο παραπάνω απ’ όσο πρέπει.

Σύμφωνα με τη New York Post, βασισμένη σε κλινικά δεδομένα από το Cleveland, 1 στους 5 Αμερικανούς ζητά ιατρικές συμβουλές από το ChatGPT και γενικότερα τα chatbots.

Κι αν αυτό σας φαίνεται λίγο, μια έρευνα της Tebra βρήκε ότι το 25% των Αμερικανών προτιμά chatbot αντί για κανονικό γιατρό.

Οι ειδικοί δεν αποκηρύσσουν τα Chatbots, καθώς όπως εξηγούν είναι εύχρηστα και γενικότερα αξιόπιστα. Ωστόσο, όσον αφορά ευαίσθητα θέματα, όπως είναι αυτό της υγείας οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει κανείς να βασίζεται σε αυτά.

Ακολουθούν τα 7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε ή να ζητήσετε από το ChatGPT και άλλα AI Chatbots:

1. Προσωπικές Πληροφορίες: Μη μοιράζεστε στοιχεία όπως το όνομά σας, τη διεύθυνση ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τον αριθμό του τηλεφώνου και τη διεύθυνση email, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να σας παρακολουθήσουν ή να σας ταυτοποιήσουν.

2. Οικονομικές Πληροφορίες: Μην παρέχετε ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή αριθμούς πιστωτικών καρτών, για να αποφύγετε κλοπή χρημάτων ή ταυτότητας.

3. Κωδικοί Πρόσβασης: Ποτέ μη μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης, καθώς αυτό μπορεί να επιτρέψει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

4. Μυστικά: Η AI δεν είναι πρόσωπο και οτιδήποτε μοιράζεστε μαζί της μπορεί να μην παραμείνει ιδιωτικό.

5. Συμβουλές Υγείας: Η AI δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικές ή υγειονομικές συμβουλές. Συμβουλευτείτε πάντα επαγγελματίες για ακριβείς και προσωπικές καθοδηγήσεις.

6. Ακατάλληλο Περιεχόμενο: Η κοινοποίηση ακατάλληλου περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε απαγόρευση και ευαίσθητες πληροφορίες μπορεί να δημοσιοποιηθούν.

7. Εμπιστευτικές Πληροφορίες: Αποφύγετε να λέτε στην AI οτιδήποτε δεν θα θέλατε να κοινοποιηθεί δημόσια ή να αποθηκευτεί.

 

Πηγή: New York Post

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τι είναι ο υπερυπολογιστής «Δαίδαλος»

Peristeri News

Αποκαλυπτήρια της σειράς Xiaomi 15

Peristeri News

«Μαύρο» μετά από 21 χρόνια λειτουργίας στο Skype

Peristeri News

Leave a Comment