PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Θέσεις της παράταξης «Περιστέρι με όλους-Ανατροπή» για τον προϋπολογισμό 2017



Ανακοίνωση για του προϋπολογισμό του Δήμου Περιστερίου απέστειλε η δημοτική παράταξη, Περιστέρι με όλους-ανατροπή.

Αναλυτικά:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας η παράταξη μας με αίσθημα ευθύνης και διάθεση δημιουργίας στάθηκε κριτικά απέναντι στην διοίκηση του Δήμου και κατέθεσε προτάσεις για αύξηση κοινωνικών παροχών στις αδύναμες ομάδες.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο προϋπολογισμός για το 2017 δεν είναι αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε, πιστεύοντας ότι δεν είναι ούτε αυτός που θα ήθελε η όποια δημοτική αρχή, αφού είναι αποτέλεσμα των επιταγών του νομοθέτη, ώστε να είναι εντελώς ισοσκελισμένος και οι δαπάνες να μην ξεπερνούν τα ήδη μειωμένα έσοδα από το κράτος, οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι στην ειδική συνεδρίαση Πλέστης Αλέξανδρος , Μουκουβίνας Βασίλης, Δημητρίου Θανάσης χωρίς κραυγές λαϊκισμού, άσκησαν κριτική στη διοίκηση.

Χωρίς να απαξιώσουμε και να μηδενίσουμε το όποιο έργο έχει γίνει στην πόλη επισημάναμε αρκετά προβλήματα που πρέπει η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης να αντιμετωπίσει και μάλιστα άμεσα όπως :

  • Την προβληματική διέλευση των πεζοδρομίων από τα Α.Μ.Ε.Α.
  • Την ελλιπή συντήρηση του οδικού δικτύου και ειδικά των βοηθητικών οδών .
  • Σοβαρές ελλείψεις στα σχολικά κτήρια και ελάχιστη χρηματοδότηση αυτών
  • Στασιμότητα στην μετεγκατάσταση του Γκαράζ
  • Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων ώστε κανένα παιδί να μην μένει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Κακή κατάσταση των αθλητικών  χώρων που εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλητές .
  • Θωράκιση της πόλης από θεομηνίες και ειδικά τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η εποικοδομητική παρουσία της Παράταξης μας δεν αρκέστηκε όμως μόνο στην κριτική απέναντι στην διοίκηση αλλά προχώρησε και σε προτάσεις όπως :

  • Πλήρη απαλλαγή από τον Τ.Α.Π. για άτομα με αναπηρία άνω του 67%
  • Πλήρη απαλλαγή για μονογονεϊκές οικογένειες .
  • Πλήρη απαλλαγή για πολύτεκνες οικογένειες έως 5000 € εισόδημα
  • Μείωση τελών για κατάληψη δημοτικών χώρων από επιχειρήσεις της 5ης και 6ης ζώνης ( Ν. Ζωή, Ανθούπολη κ.λπ. ) λόγω μικρής αγοραστικής κίνησης

Η διοίκηση κατανοώντας την αναγκαιότητα των προτάσεων μας δεσμεύτηκε δια του αντιδημάρχου κ. Σταυρούλια για την αποδοχή τους.

Αναμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να φέρει προς ψήφιση τις αναλογιστικές μελέτες ώστε να γίνει πράξη η απομοίωση των δημοτικών βαρών στους συμπολίτες μας.

Η παράταξη μας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι σε κάθε δημοτικό συμβούλιο θα ασκεί καλοπροαίρετη κριτική  στη διοίκηση και με τις προτάσεις της θα συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος εποικοδομητικής συνεργασίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι σε εγρήγορση.

Όποια οπισθοδρόμηση της διοίκησης θα μας βρει κάθετα αντίθετους. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις δομές που χρειάζονται ώστε ο επόμενος προϋπολογισμός να μην είναι ρεαλιστικός για το κράτος τις τράπεζες και όλους αυτούς που έχουν ρίξει τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Να είναι προϋπολογισμός που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα της πόλης μας, θα μπορεί να προγραμματίσει έργα υποδομής για τη θωράκιση της, θα συμβάλλει στη δημιουργία πρότυπων σχολικών κτηρίων, θα σχεδιάσει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και αποτελεσματική συντήρηση των υπαρχουσών, θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της πόλης, θα επιτρέπει την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων με συμμετοχή όλων των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν.

Είμαστε ευτυχείς που ζούμε στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ με τη συμμετοχή όλων μπορεί κάθε χρόνο η πόλη να γίνεται καλύτερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε πρόσωπα που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πόλη

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Περιστερίου για την Ελληνική Οικογένεια (vid)

Peristeri News

Τι ώρα θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Περιστέρι – Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού

Peristeri News

Leave a Comment