Στάχτες από φωτιά και απλωμένα ρούχα μέσα στην αρχαιότερη εκκλησία στο Περιστέρι με την οποία δεν έχει ασχοληθεί ούτε η Πολιτεία, ούτε ο Δήμος, ούτε η Μητρόπολη και ούτε η Αρχαιολογία.
Ένα θέμα που είχε αναδείξει το PeristeriNews.gr από το 2015, επανήλθε με νέο θέμα το 2017 και τελικά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από καμία Αρχή ως προς τη διάσωση του θρησκευτικού και ιστορικού χώρου.
Πλέον η σιδερένια πόρτα έχει σπάσει όπως μπορείτε να δείτε στο video και ο χώρος έχει βεβηλωθεί και έχει γίνει άντρο για κακοποιά στοιχεία σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στην περιοχή.
Στάχτες από αναμμένες φωτιές, μαυρισμένοι τοίχοι και απλωμένα ρούχα στον άλλοτε θρησκευτικό χώρο.
Εν τέλει ένα τόσο ιστορικό κτίσμα δεν προκαλεί το ενδιαφέρον ούτε της Μητρόπολης Περιστερίου ούτε του Δήμου γιατί βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή;
Τελικά οι υπεύθυνοι της Αρχαιολογίας και του Υπουργείου Πολιτισμού δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τον θρησκευτικό χώρο;
Για την ιστορία η αρχαιότερη εκκλησία είναι ο Άγιος Γεώργιος που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αυτόματα αυτό αποδεικνύει ότι πρόκειται πέρα από θρησκευτικό χώρο και πολιτιστικό λόγω της παλαιότητας της.
Σύμφωνα με το κείμενο από το «ευρετήριο μεσαιωνικών μνημείων» του Αναστάσιου Ορλάνδου, το εκκλησάκι βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Κηφισού στο κτήμα του Π. Τζιώτη.
Ως προς την αρχιτεκτονική του το εκκλησάκι είναι βασιλική, δίκλιτη, με ξύλινη στέγη. Έχει διαστάσεις 7,00 Χ 11,75 και έχει στο νότιο κλίτος ημιεξαγωνική αψίδα ιερού.
Ο ναός κτίστηκε πιθανότατα πάνω σε αρχαιότερο βυζαντινό από τον οποίο προέρχεται το ακέραιο τέμπλο του ναού, μήκους 3,30 με ένα επιστύλιο με γλυπτή διακόσμηση στο νότιο κλίτος καθώς και θωράκιο εντοιχισμένο στα σκαλοπάτια της εισόδου. Στην κόγχη του ιερού διατηρήθηκε άθικτη η εικόνα της Πλατυτέρας, ενώ στο νότιο τοίχο σώζονται επισκευασμένες εικόνες αγίων όπου διακρίνονται χαράγματα των ετών 1726 και 1728.