Η τεχνητή νοημοσύνη του Bing ενσωματώνεται στα Windows.
Χάρη στη μεγάλη επένδυσή της στην OpenAI, την εταιρεία που ανέπτυξε το διάσημο πλέον ChatGPT, η Microsoft δείχνει να προηγείται στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.
Η τελευταία ενημέρωση των Windows 11, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία, ενσωματώνει τη νέα μηχανή αναζήτηση Bing στη γραμμή εργασιών.
Αυτό σημαίνει ότι οι 500 εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναζήτησης για να βρίσκουν αρχεία και να ψάχνουν στο Διαδίκτυο θα έχουν πρόσβαση στο chatbot του νέου Bing, βασισμένο στην τεχνολογία της OpenAI.
Προς το παρόν, πάντως, το chatbot είναι διαθέσιμο μόνο για περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες σε 169 χώρες που συμμετέχουν στη φάση δοκιμών.
Τόσο η Microsoft όσο και η Google, η οποία δοκιμάζει το δικό της chatbot με την ονομασία Bard,, επενδύουν στην πρόβλεψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις διαδικτυακές αναζητήσεις, καθώς θα μπορεί να απαντά απευθείας στα ερωτήματα των χρηστών αντί απλώς να παραθέτει λίστες με συνδέσμους.
Το chatbot του Bing φαίνεται πως διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες με το ChatGPT και εξασφάλισε ενθουσιώδεις κριτικές.
Όπως αποδείχθηκε όμως το σύστημα ενίοτε ξεφεύγει από τα πλαίσια μιας πολιτισμένης συζήτησης και δίνει αλλόκοτες, έως και τρομακτικές απαντήσεις, όπως συνέβη όταν εξομολογήθηκε σε έναν ρεπόρτερ των New York Times ότι είναι ερωτευμένο μαζί του, και του ζήτησε μάλιστα να εγκαταλείψει τη σύζυγό του.
Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Microsoft περιόρισε το επιτρεπόμενο μέγεθος των διαλόγων ώστε να μην ξεφεύγει η συζήτηση.
Εκτός από το νέο Bing, η τελευταία ενημέρωση των Windows 11 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με συσκευές iPhone για κλήσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων.
Και σε αυτή την περίπτωση η λειτουργία είναι δοκιμαστική και είναι διαθέσιμη μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.