PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Tα πέντε χειρότερα Android



Σίγουρα κάθε κινητό τηλέφωνο που κατασκευάζεται δεν μπορεί να στεφθεί νικητής της αγοράς ούτε να καταφέρει να κερδίσει ενδιαφέρον και εντυπώσεις των καταναλωτών. Ακόμα όμως κι ανάμεσα στους ηττημένους λίγα είναι τα smartphones εκείνα που μπορούν να χαρακτηριστούν παταγωδώς αποτυχημένα.

Ανάμεσά τους και τα πέντε παρακάτω τα οποία κατάφεραν να απογοητεύσουν όχι μόνο τους κριτικούς και τους καταναλωτές αλλά ακόμα και τις ίδιες της εταιρείες που τα παρήγαγαν κι ακόμα προσπαθούν να τα ξεχάσουν.

Το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής 4G LTE της Verizon, είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα στις αρχές του 2011. Ένα από τα πιο εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στις ΗΠΑ. Το HTC Thunderbolt ήταν το πρώτο Android κινητό τηλέφωνο με συνδεσιμότητα σε δίκτυα LTE, το οποίο θα λειτουργούσε στο δίκτυο της Verizon Wireless και θα κόστιζε 669,99 δολάρια χωρίς συμβόλαιο ή 199,99 δολάρια με διετές συμβόλαιο. (Σε περιοχές χωρίς κάλυψη LTE το κινητό θα λειτουργούσε σε δίκτυα 3G ή 2G, ανάλογα).

Αφότου κυκλοφόρησε βέβαια αποδείχτηκε πως ήταν λίγο νωρίς για την τεχνολογία LTE να εισβάλλει στα smartphones. Παρότι το δίκτυο ήταν πραγματικά γρήγορο εκείνες τις μέρες δεδομένου ότι το χρησιμοποιούσαν πολλοί λίγοι άνθρωποι, το ίδιο το τηλέφωνο ήταν πιο αργό κι από μεθυσμένο σαλιγκάρι.

AdTech Ad

Ο Κεραυνός (Thunderbolt) της HTC ήταν θλιβερά χαμηλές δυνατότητες και έτρεχε το ίδιο hardware με το EVO 4G που είχε κυκλοφορήσει τον προηγούμενο χρόνο. Η συσκευή ήταν αρκετά μεγάλη για να μπορεί να φιλοξενήσει το ειδικό LTE modem, η μπαταρία της όμως ήταν μόνο 1.400mAh-ακόμη μικρότερη από αυτή του EVO. Το αποτέλεσμα ήταν η μπαταρία να τελειώνει πολύ γρήγορα από τη στιγμή που κάποιος ενεργοποιούσε το LTE, χαρακτηριστικό που κανονικά θα έπρεπε να έχει πάντα ενεργό. Με όλα τα παραπάνω το να πει κανείς πως οι άνθρωποι δεν αγάπησαν το μοντέλο αυτό της Verizon θα ήταν συγκρατημένος χαρακτηρισμός. Πιο κοντά στην πραγματικότητα θα ήμασταν αν λέγαμε πως το «μίσησαν».

Motorola Backflip

Η Motorola είχε ανακοινώσει δύο τηλέφωνα στα τέλη του 2009, αρκετά νωρίς για την ιστορία του Android. Το ένα το Motorola Droid σημείωσε τεράστια επιτυχία και στέφθηκε ο μεγάλος νικητής ενώ το άλλο το Motorola Cliq κατάφερε να μπει στη λίστα με τις μεγάλες αποτυχίες των android τηλεφώνων αφήνοντας απογοητευμένους κριτικούς και καταναλωτές.

Για κάποιο άγνωστο λόγο βέβαια, η Motorola χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη συσκευή ως βάση και για μεταγενέστερα μοντέλα της. Ευτυχώς όμως κανένα από αυτά δεν σημείωσε την παταγώδη αποτυχία του Backflip.

Το χαρακτηριστικό του που θα το ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό ήταν ο σχεδιασμός του. Κατ’ουσίαν αποτελείτο από δυο ξεχωριστά τμήματα πλαστικού που ενώνονταν στο πλάι της συσκευής ώστε να δίνουν την εικόνα δυο ξεχωριστών τηλεφώνων. Από τη μια όταν το folder ήταν κλειστό ο χρήστης υποτίθεται ότι θα μπορούσε να απολαύσει την εμπειρία ενός «απλού» touch phone, ενώ όταν «άνοιγε» το Motorola Backflip θα βρισκόταν μπροστά σε ένα… netbook με λογισμικό Android 1.5.

Εντέλει το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο αποδείχτηκε πολύ πιο δύσχρηστο από ότι φανταζόταν ή ανέφερε η εταιρεία κατά την προώθηση του μοντέλου. Ακόμα και το λογισμικό όμως δεν αποδείχτηκε καλύτερο. Η Motorola χρησιμοποίησε το hardware των πρώτων συσκευών Android αλλά με πολύ βαρύτερο λογισμικό. Βασισμένο στο Android 1.5, περιλάμβανε πλήθος plug-ins και widgets σε όλη την αρχική οθόνη και τις ρυθμίσεις.

Το ένα πράγμα που κατέταξε το Backflip από την κατηγορία των κακών κινητών σε εκείνη των χειρότερων όλων των εποχών ήταν η αναζήτηση. Δεν υπήρχε Google browser στο τηλέφωνο. AT & T και Motorola αποφάσισαν να κάνουν το Yahoo τον αποκλειστικό πάροχο αναζήτησης του Backflip. Πλέον η Google δεν επιτρέπει στους κατασκευαστές που επιλέγουν android λειτουργικό να το κάνουν αυτό, για καλή μας τύχη θα έλεγε κανείς.

Για χρόνια φημολογούνταν ότι η Facebook θα κυκλοφορήσει το δικό της κινητό τηλέφωνο το οποίο οι περισσότεροι ανέμεναν να είναι φοβερό, αφού η μοναδική γνώση που είχε στα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσε να προσφέρει μια μοναδική συνδεδεμένη εμπειρία. Όταν τελικά το τηλέφωνο της Facebook έφτασε στα χέρια μας το 2013 κάθε άλλο παρά φοβερό αποδείχτηκε. Η συσκευή, που αναπτύχθηκε από την HTC, είχε ενσωματώσει μια σειρά από προσαρμοσμένα για την περίσταση χαρακτηριστικά του Facebook, αλλά η το κινητό στερούνταν hardware και βολικού λογισμικού γεγονός που το μετέτρεψε σε πλήρως αποτυχημένο.

Επιπλέον, σκοτεινή ήταν και η οθόνη του HTC First. Η πίσω κάμερα 5MP της συσκευής ήταν εξίσου κακής ποιότητας, γεγονός αξιοπερίεργο αν σκεφτεί κανείς την βαρύτητα που δίνει το κοινωνικό δίκτυο στο διαμοιρασμό των φωτογραφιών. Ακόμα και η αρχική σελίδα του Facebook αποδείχτηκε προβληματική. Το κύριο πρόβλημα βέβαια που είχε το HTC First είναι πως χρησιμοποιούσε το περιεχόμενο από το προφίλ του χρήστη στα κοινωνικά δίκτυα παντού. Έτσι κάθε φορά που κάποιος σήκωνε το τηλέφωνο έβλεπε τις αναρτήσεις των φίλων του ακόμα κι αν δεν τον ενδιέφεραν.

Η AT & T, ο αποκλειστικός συνεργάτης για τo HTC First έριξε την τιμή του τηλεφώνου στα 0,99 δολάρια από τα 100 δολάρια που ήταν στην αρχή της κυκλοφορίας του μετά από μήνες που πέρασαν με ελάχιστες πωλήσεις. Ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε κάποια ουσιαστική αναβάθμιση κι αργότερα το Facebook αποσυνέδεσε το κοινωνικό δίκτυο από την αρχική οθόνη – Home του κινητού.

Asus Garminfone

Google έκανε την φωνητική και οπτική πλοήγηση δωρεάν χαρακτηριστικό του Android το 2009 με την απελευθέρωση του Motorola Droid. Το χαρακτηριστικό ήταν αρεστό από τους περισσότερους χρήστες . Παρόλα αυτά η Garmin και Asus συνεργάστηκαν για να απελευθερώσει το Garminfone στα μέσα του 2010 χωρίς κανείς να γνωρίζει γιατί

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είχε εγκατεστημένο το ήδη αρχαίο Android 1.6. Ταυτόχρονα έτρεχε και μια έκδοση λογισμικού πλοήγησης της Garmin στην κορυφή της οθόνης τους. Το περιβάλλον ήταν σχεδόν εξ ολοκληρού προσανατολισμένο στην πλοήγηση, καθιστώντας απίστευτα δύσκολη εμπειρία το να κάνετε οτιδήποτε άλλο πέρα από το να βρείτε το χαμένο σας δρόμο. Μάλιστα η συσκευή συνοδευόταν από μια βάση αυτοκινήτου. Βέβαια το τηλέφωνο ήταν πολύ παχύ και κατ επέκταση δύσχρηστο να το κρατάει κανείς.

Η T-Mobile έγινε ο άτυχος προμηθευτής του Garminfone στις ΗΠΑ, αφού οι πωλήσεις του τηλεφώνου πήγαν χάλια. Η τιμή του έπεσε από τα 200 δολάρια στα 130 δολάρια αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Το τηλέφωνο δέχτηκε τελικά την ενημερωμένη έκδοση του Android 2.1, αλλά πλέον ήταν αργά. Έκτοτε η Garmin δεν συνεργάστηκε με κανέναν για να παράξει νέο τηλέφωνο.

Kyocera Echo

Τι είναι καλύτερο από μια οθόνη; Οι δύο οθόνες. Αυτό μάλλον ήταν το σκεπτικό του Kyocera Echo, το οποίο διέθετε αποκλειστικά η Sprint στις ΗΠΑ το 2011. Όταν ήταν κλειστό, το τηλέφωνο είχε οθόνη 3,5 ιντσών, αλλά όταν το άνοιγες είχες ακόμα μια οθόνη 3,5 ιντσών η οποία μπορούσε να τοποθετηθεί δίπλα ακριβώς από την πρώτη. Παρότι η ιδέα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενδιαφέρουσα η υλοποίηση της σίγουρα απέτυχε.

Οι περισσότερες εφαρμογές έσπαγαν ότι άνοιγε κανείς και τις δύο οθόνες. Οι μόνες εφαρμογές που μπορούσε να υποστηρίξει η οθόνη ήταν αυτές που είχε αναπτύξει η Kyocera. Επιπλέον η συσκευή δυσκολευόταν να υποστηρίξει ακόμα και δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, οπότε η διπλή οθόνη ήταν πρακτικά άχρηστη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το λειτουργικό του τηλεφώνουν ήταν εξίσου περίπλοκο και δεν εκδίδονταν συχνές ενημερώσεις. Η μόνη ενημέρωση που δέχτηκε το συγκεκριμένο τηλέφωνο ήταν από Android 2,2 στο 2,3. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η Google παρουσιάζει την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης

Peristeri News

Τα social media άλλαξαν τη γλώσσα

Peristeri News

To Bluesky γίνεται το «νέο Twitter»

Peristeri News

Leave a Comment