PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τα κινητά συλλέγουν δεδομένα μέσω μικροφώνου για διαφημίσεις



Ο αμερικάνικος κολοσσός στον τομέα των ΜΜΕ, Cox Media Group (CMG), ισχυρίστηκε ότι το λογισμικό «Active Listening» χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να «καταγράφει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια συνομιλιών σε κινητά τηλέφωνα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας και διαδικτύου, 404 Media.

«Οι διαφημιστές μπορούν να συνδυάσουν αυτά τα δεδομένα φωνής με δεδομένα συμπεριφοράς για να στοχεύσουν τους καταναλωτές με τις κατάλληλες διαφημίσεις», ανέφερε η εταιρεία στην παρουσίαση σχετικής έρευνας.

Η CMG τόνισε ότι το Facebook, η Google και η Amazon είναι πελάτες της υπηρεσίας «Active Listening».

Σύμφωνα με τη New York Post, η Google αφαίρεσε την CMG από τον ιστότοπο για το «Πρόγραμμα Συνεργατών» της, αφού επικοινώνησε μαζί της η 404 Media για να σχολιάσει το θέμα.

Οι απαντήσεις των εταιρειών για τα apps στα κινητά

«Όλοι οι διαφημιζόμενοι πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και με τις πολιτικές μας για τις διαφημίσεις Google Ads, και όταν εντοπίζουμε διαφημίσεις ή διαφημιζόμενους που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στη New York Post.

Η Meta (μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram) παραδέχτηκε ότι εξετάζει την CMG για να διαπιστώσει αν παραβιάζει οποιονδήποτε από τους όρους παροχής υπηρεσιών της.

«Η Meta δεν χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να σας προβάλλει διαφημίσεις και το έχουμε δημοσιοποιήσει αυτό εδώ και χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε στην 404 Media ότι το διαφημιστικό τμήμα της «δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την CMG σε αυτό το πρόγραμμα και δεν σχεδιάζει να το κάνει».

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα εναντίον οποιουδήποτε συνεργάτη παραβιάζει τους κανόνες της.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας δεδομένων, Άντι Λοκάσιο εξήγησε στην Daily Mail πώς απενεργοποιείται η πρόσβαση μιας εφαρμογής στο μικρόφωνο του κινητού:

1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας

2: Μετακινηθείτε προς τα κάτω σε οποιαδήποτε εφαρμογή και κάντε κλικ σε αυτήν,

3: Απενεργοποιήστε την επιλογή Μικρόφωνο

Για να αποτρέψετε τη σύλληψη και πώληση των φωνητικών σας δεδομένων, ο Λοκάσιο συνιστά να διαγράψετε όποια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείτε τακτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η Google ξεκινά διαγραφές λογαριασμών Gmail

Peristeri News

Η Apple ετοιμάζεται να χρησιμοποιεί οθόνες OLED για τα iPhone SE

Peristeri News

Εξοπλισμός για δημιουργούς περιεχομένου: Τι πρέπει να έχω

Peristeri News

Leave a Comment