Ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.
«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων», ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ.».
Ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε τη Βουλή ότι στον ΟΑΣΕ, ο ίδιος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι 90% των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στην Ευρώπη, περνούν από τα ελληνικά σύνορα. Καταφέραμε να έρθει η Φρόντεξ, ώστε να διαπιστώσει και να βοηθήσει, είπε.
Συμπλήρωσε ότι το άλλο θέμα, είναι η ένταξη των, νομίμως, διαμενόντων στη χώρα μας μεταναστών και το τρίτο θέμα είναι η συμμετοχή της Τουρκίας, στην προσπάθεια αυτή μέσα από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να λυθούν τα προβλήματα με ξενοφοβικό τρόπο. Εξέφρασε, δε, την πίστη του ότι οι νέες ηγεσίες της Αυτοδιοίκησης και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με την νέα προσέγγισή τους στα θέματα, θα αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο της γκετοποίησης κάποιων περιοχών, ιδιαιτέρως στην Αθήνα.
Ο Γ. Καρατζαφέρης αναπτύσσοντας την ερώτησή του είπε πως κατέθεσε την συγκεκριμένη ερώτηση, στη Βουλή, όταν στο περιοδικό “Επίκαιρα”, που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, διάβασε ότι ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών, «οι οργανώσεις των Αφγανών περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας». Ανέγνωσε, συγκεκριμένα, από το δημοσίευμα ότι «… πάνω από 5000 Αφγανοί που είναι από τους Ταλιμπάν, είναι έτοιμοι στην Αθήνα για έκρηξη» και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα ευθύνη και χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες.
Είπε ακόμη ότι στα τζαμιά που υπάρχουν, γίνεται διδαχή βίας ρώτησε «τι πάμε να κάνουμε εδώ; Να δημιουργήσουμε ισλαμικό κέντρο που θα ελέγχουν οι φανατικοί;» και ακόμη «πού θα ανήκει το τζαμί σε σιίτες ή σε σουνίτες που σκοτώνονται μεταξύ τους;».
«Αυτά που περιγράφετε συνιστούν περισσότερα επιχειρήματα για την ανάγκη δημιουργίας του τζαμιού ώστε να εξασφαλίσουμε μια ευνομούμενη, ρυθμισμένη και διαφανή λειτουργία στους λατρευτικούς χώρους αλλά και σεβόμενοι βασικά δικαιώματα» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι το θέμα του Τεμένους δεν είναι νέο, θα γίνει με το νόμο 35-12 του 2006 και αυτός θα τηρηθεί πιστά».