Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: 11 νεκροί μετά από τουρκική αεροπορική επιδρομή



Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τουρκική επιδρομή εναντίον μίας θέσης των δυνάμεων του καθεστώτος στη βόρεια Συρία, έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις δυνάμεις της Άγκυρας και τους Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Έντεκα μαχητές σκοτώθηκαν σε τουρκικό αεροπορικό πλήγμα που είχε στόχο μία θέση του συριακού καθεστώτος κοντά στα σύνορα με την Τουρκία», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν γνωρίζουμε αν προέρχονται όλοι από τις δυνάμεις του καθεστώτος ή αν είναι Κούρδοι μαχητές που ελέγχουν τη ζώνη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μια θέση των δυνάμεων του καθεστώτος στο χωριό Τζαρκάλι, δυτικά της συνοριακής πόλης Κομπάνι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στο πλαίσιο συμφωνιών που αποσκοπούσαν να αναχαιτίσουν τις διασυνοριακές επιθέσεις της Άγκυρας με στόχο τους Κούρδους μαχητές τους οποίους θεωρεί «τρομοκράτες».

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ανάμεσα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την ηγεσία Κούρδων μαχητών, και τις τουρκικές δυνάμεις, που ενέτειναν τους βομβαρδισμούς τους εναντίον κουρδικών θέσεων έπειτα από επίθεση εναντίον μιας θέσης τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η σύγκρουση στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011, έχει γίνει πιο περίπλοκη μετά την επέμβαση διαφόρων οργανώσεων και ξένων δυνάμεων. Έχει προκαλέσει περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους, εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες και τον κατακερματισμό της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πούτιν: Ναι στην κατάπαυση του πυρός, αλλά μόνο αν οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ειρήνη

Peristeri News

Ρωσία: Απορρίπτει την προσωρινή εκεχειρία που συμφώνησαν ΗΠΑ – Ουκρανία

Peristeri News

Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης

Peristeri News

Leave a Comment