Νόστιμα και εύκολα αλμυρά κρουασανάκια, τέλεια για πρωινό ή σνακ κάθε στιγμή της ημέρας! Ιδανικά και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 8 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα και βρασμένα
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και τηγανισμένες
- 250 γρ.τριμμένο κίτρινο τυρί
- 250 γρ.φέτα
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπερι
- 1 αβγό για άλειμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
- Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια, τα γέμίζετε με το μείγμα και τα τυλίγετε σε σχήμα μικρού κρουασάν.
- Τ’αλείφετε με αβγό και τα ψήνετε, σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή : Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον ή το πράσο με άλλα υλικά τις αρεσκείας σας και να δημιουργήσετε!