Ιδιοκτήτης «αλυσίδας» ενεχυροδανειστηρίων, συνελήφθη την Τρίτη σε έναν από τους ελέγχους που πραγματοποιεί συστηματικά η Οικονομική Αστυνομία.
Ιδιοκτήτης «αλυσίδας» ενεχυροδανειστηρίων, συνελήφθη την Τρίτη σε έναν από τους ελέγχους που πραγματοποιεί συστηματικά η Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις τέτοιου είδους και ανταλλακτήρια χρυσού, για τη διαπίστωση της νόμιμης λειτουργίας τους, τον εντοπισμό τυχόν φορολογικών ή και άλλων παραβάσεων, αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθούν.
Ο 36χρονος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης με αντικείμενο την αγορά χρυσών κοσμημάτων και ασημένιων σκευών που εδρεύει στο Αιγάλεω και διατηρεί υποκατάστημα στους Αμπελόκηπους. Το τελευταίο υποκατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ διαπιστώθηκαν και φορολογικές παραβάσεις από τη λειτουργία του.
Ειδικότερα, για τη λειτουργία του υποκαταστήματος δεν είχαν ενημερωθεί οι Αρχές, ενώ ο 36χρονος κατείχε, επιπλέον, αθεώρητο το ενιαίο βιβλίο, ενώ δεν καταχωρούσε τις συναλλαγές με τους πολίτες.
Επίσης, από το φορολογικό έλεγχο προέκυψε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός τιμολογίου αγοράς αγαθών και η μη απόδοση τελών χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ Ο.Γ.Α.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Συνολικά, από τα μέσα του Ιανουαρίου έως τα τέλη του Φεβρουαρίου, από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Ασφάλειας πραγματοποιήθηκαν 730 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν 10 παραβάσεις στις περιοχές των δήμων Αθηναίων, Γαλατσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Αιγάλεω και Παλλήνης, οι οποίες αφορούσαν τη μη υποβολή αναγγελίας άσκησης επαγγέλματος, τη μη τήρηση του προβλεπόμενου βιβλίου, τη μη υποβολή του Φ.Π.Α., την απασχόληση ανασφάλιστου υπαλλήλου και τη μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων για το απαραίτητο χρονικό διάστημα στο κατάστημα.
Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και των κατά τόπους περιφερειακών Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς διερευνώνται οι περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών (κλεπταποδοχή, παράνομη εμπορία χρυσού και πολύτιμων λίθων κ.λ.π.) και η φοροδιαφυγή.