PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»: Προμελετημένη και μεθοδευμένη η κατάργηση του 28ου δημοτικού σχολείου



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την συγχώνευση του 28ου δημοτικού σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αγανάκτηση ενημερωθήκαμε ότι λίγες μέρες πριν επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία, εκδόθηκε  Κοινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 5223/29-8-202) που  ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ  28ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και  το συγχωνεύει   με το 20ο Δημοτικό! Με την ίδια ΥΑ καταργούνται 36 , συγχωνεύονται 30 και υποβαθμίζονται 79 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα!

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Ήταν απροκάλυπτα μεθοδευμένη. Η μείωση των μαθητών δεν οφείλεται στη δήθεν υπογεννητικότητα αλλά στο γεγονός ότι το σχολείο στεγάζεται εδώ και 20 χρόνια σε ακατάλληλο κτίριο  με σοβαρές  ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομές.

Αντί να υλοποιηθεί η κοινή απαίτηση γονιών και εκπαιδευτικών για ανέγερση σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου για το 28ο Δημοτικό, οι κυβερνήσεις διαχρονικά κώφευαν και ο Δήμος  Περιστερίου έδινε παρελκυστικές υποσχέσεις…!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των αρμόδιων φορέων  που αν και υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις δεν έδωσαν  οριστική λύση  στο πρόβλημα με την ανέγερση νέου ασφαλούς, σύγχρονου σχολείου, αίτημα που για πάνω από 20 χρόνια διεκδικούσαν γονείς και εκπαιδευτικοί με δεκάδες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Την ίδια στιγμή, αν και είχε ήδη  αγοραστεί και απαλλοτριωθεί  οικόπεδο από τον ΚΤΥΠ για το σκοπό αυτό από το 2008(!!!), προτίμησαν να κλείσουν το σχολείο!

Είναι εγκληματικό το Υπουργείο Παιδείας, αντί να προχωράει σε πανελλαδικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, να συγχωνεύει,  να καταργεί σχολεία και να στοιβάζει μαθητές σε 25αρια τμήματα με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών! Η πολιτική αυτή είναι ευθεία βολή στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα και υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία .

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Να μην περάσει το κλείσιμο του 28ου Δημοτικού και η συγχώνευση των δύο σχολικών μονάδων (28ου-20ου) .
  • Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του νέου κτιρίου στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί.
  • Να μη χαθεί καμία οργανική θέση εκπαιδευτικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Peristeri News

Μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων

Peristeri News

Έρευνα ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment