Μήνυμα ελπίδας ότι η Ελλάδα θα σπάσει τα δεσμά της μιζέριας και θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης και προόδου έδωσε από την ακριτική Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Μήνυμα ελπίδας ότι η Ελλάδα θα σπάσει τα δεσμά της μιζέριας και θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης και προόδου έδωσε από την ακριτική Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης με τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, τόνισε πως η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες πολίτες έβαλαν πλάτη σε ένα καταστροφικό ρεύμα που θα σάρωνε τη χώρα και θα την έστελνε στα όρια της χρεοκοπίας και κατάφεραν με σκληρή και συστηματική δουλειά να την κρατήσουν όρθια.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά ενάντια σε φαινόμενα παθογένειας πολλών ετών. «Στόχος όλων μας», υπογράμμισε, «είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα, που στο μέλλον δεν θα έχει ανάγκη από κανένα μνημόνιο, τρόικες πακέτα στήριξης και δανειακές δυνάμεις»
Απευθυνόμενους στους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, αλλά και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην ανάπτυξη του νησιού, λέγοντας ότι αποτελεί πρότυπο πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης.
Εξάλλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πλέον καιρός να κοιτάξουμε όλοι μπροστά, ύστερα και από όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες,
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έναν ορυμαγδό απαισιοδοξίας, τον οποίο χρέωσε σε πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα αλλά και καλοπληρωμένους σχολιαστές οι οποίοι, όπως τόνισε, βομβάρδιζαν λυσσαλέα κάθε μέρα τον μέσο πολίτη.
Ανέφερε ότι το μνημόνιο λήγει την άνοιξη του 2013 αλλά το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε μέχρι το 2015 αφορά βούληση της κυβέρνησης και όχι μέλημα της τρόικας. Η κυβέρνηση, τόνισε επίσης, έχει την πρόθεση να διαβουλευτεί, να ενημερώσει και να αποφασίσει τελικά με τη δημόσια περιουσία χαρακτηρίζοντας ως ενδεικτικό το στόχο των 50 δισ. και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μια πρόθεση της κυβέρνησης και όχι για υποχρέωση που επιβάλλεται από την τρόικα.
Πρωτοβουλία της Ελλάδας είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της, ανακοίνωσε το ΔΝΤ.