PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα το αναμορφωμένο Άλσος Περιστερίου



Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Real News.

Σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα κατατάσσει το αναμορφωμένο Άλσος Περιστερίου μια έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύτηκε στο ένθετο Real Planet της εφημερίδας Real News.

Σε φυσικό κλιματιστικό για το πυκνοκατοικημένο προάστιο του Περιστερίου μετατράπηκαν τα παλαιά λιγνιτωρυχεία της περιοχής. Έπειτα από εργασίες που κόστισαν 3 εκατομμύρια ευρώ, η έκταση των 60 στρεμμάτων μετατράπηκε σε καταπράσινο πάρκο που σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατάφερε να μειώσει τη θερμοκρασία της περιοχής από 3-5 βαθμούς Κελσίου! Η βελτίωση του κλίματος της περιοχής σε συνθήκες καύσωνα αποδείχθηκε ύστερα από έρευνα των πανεπιστημιακών, η οποία έγινε βάσει πραγματικών δεδομένων και αποκαλύπτει ότι το Περιστέρι απέκτησε το καλοκαίρι κλίμα…Δροσιάς και Εκάλης.

«Τα δυτικά προάστια αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αυξημένης θερμοκρασίας, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας η θερμοκρασία είναι 5-8 βαθμούς αυξημένη σε σχέση με τα βόρεια προάστια. Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στην ποιότητα ζωής των πολιτών και απαιτεί να ξοδεύουν διπλάσια ενέργεια για κλιματισμό, με ότι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον» δηλώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος του πειράματος, Ματθαίος Σανταμούρης.

Α.Παχατουρίδης(Δήμαρχος Περιστερίου): «Είναι από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα που έγιναν στο Δήμο τα τελευταία χρόνια και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων»


Κ.Παπαντωνίου(Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών): «Ένα αναγκαίο έργο που συνέβαλλε στη μείωση της θερμοκρασίας στη γύρω περιοχή της πόλης»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Peristeri News

Ξεκινούν οι διαλέξεις του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (25η)

Peristeri News

Leave a Comment