Μήνυμα ότι το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί και θα συνεχίσει να είναι ο φορέας προτάσεων αλλαγής για τη πορεία της Ελλάδας έστειλε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης και απέκλεισε ένταξή του σε άλλο κόμμα από τα υπάρχοντα.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM μία ημέρα πριν το συνέδριο του κόμματος ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες. «Ανάλογα τη συγκυρία, ανάλογα τα εμπόδια, ανάλογα τις ανάγκες της χώρας, εμείς θα συνεργαστούμε, σε μικρές ή σε μεγάλες συνεργασίες. Μικρές μπορεί να είναι συνεργασίες στη Βουλή για να προασπίσουμε κάτι, και μεγαλύτερες είναι να φτιάξουμε ένα μέτωπο, για τρία, τέσσερα, πέντε συγκεκριμένα προβλήματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά. Όλα αυτά, όμως, θα τα συζητήσει το συνέδριο».
Δεσμευτικές οι αποφάσεις του Συνεδρίου
Επεσήμανε ακόμη ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό κόμμα και όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα. «… Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή, αύριο δηλαδή, θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.
«Η εμβέλεια του Ποταμιού είναι τόσο σημαντική στην κοινωνία που νιώθουν την ανάγκη δύο πολιτικοί αρχηγοί από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο να δώσουν το “παρών” και να χαιρετίσουν τους 1.200 συνέδρους απ΄ όλη την Ελλάδα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά στο Συνέδριο.
Η διαπλοκή για την κυβέρνηση είναι σαν το αναψυκτικό
Κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών στη διαπλοκή ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «η διαπλοκή για την κυβέρνηση είναι κάτι σαν το αναψυκτικό που πάει με όλα. Ό,τι και να πει, λέει και λίγο για διαπλοκή, αλλά δεν πολεμάει τη διαπλοκή. Γιατί μακάρι να πολεμούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά».
Επανέλαβε μάλιστα ότι «υπάρχει μια ακροδεξιά εφημερίδα, που δείχνει εύνοια σε δύο τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, τους εκθειάζει συνεχώς. Η ακροδεξιά εφημερίδα, εκθειάζει κάποιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα αυτή η ακροδεξιά εφημερίδα λοιδορεί μέρα-νύχτα το Ποτάμι. Ότι είναι διεφθαρμένο, ότι το έχουν βάλει ξένοι, ότι τα παίρνει από παντού. Και ο άνθρωπος που βγάζει αυτή την εφημερίδα, είναι εγκέφαλος ενός κυκλώματος εκβιαστών. Τι συμπεράσματα βγάζει ο ελληνικός λαός; Ποιος είναι εναντίον της διαπλοκής; Ποιος είναι εναντίον της διαφθοράς;»