«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, χθες βράδυ, στη συνδιάσκεψη του Ποταμιού την οποία παρακολουθήσαν 400 στελέχη του κόμματος απ’ όλη την Αττική.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η χώρα πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο, σε ένα κίνημα που θα έχει ως προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία και όχι την συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του.
Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου, το Ποτάμι προτάσσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. «Συζητάμε με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος», είπε για να προσθέσει ότι «τις εξελίξεις στον ριζοσπαστικό κεντρώο στρατόπεδο θα τις καθορίσουμε εμείς».
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «τράβηξε τη διαπραγμάτευση στα άκρα σαν τον χαρτοπαίκτη που ρισκάρει όλο και περισσότερα, ελπίζοντας να ρεφάρει, μόνο που ο Τσίπρας και η παρέα του ρίσκαραν τις δουλειές- τις περιουσίες και τις ζωές όλων μας».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι «μια λύση έχει ο κ. Τσίπρας, να ζητήσει συγγνώμη από τους εξαπατημένους και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό». «Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες», ανέφερε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού διατύπωσε την πρόταση του κόμματος για τη θέσπιση βασικού εισοδήματος για όλους τους πολίτες, με στόχο τη στήριξη κυρίως των νέων και όσων ζουν στα όρια της φτώχειας. «Το Ποτάμι το μελετά τη συγκεκριμένη πρόταση και θα την παρουσιάσει στο Συνέδριό του, ενώ θα προτείνουμε παράλληλα να δοκιμασθεί σε μια φτωχή περιοχή της χώρας. Το βασικό εισόδημα, δημιουργεί ασφάλεια στους φτωχούς, δυνατότητα κοινωνικής ένταξης, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και βγάζει τους ασθενέστερους από το χάος της γραφειοκρατίας του συστήματος κοινωνικών παροχών», σημείωσε.