Για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες η κλασική μαργαρίτα μπορεί να αποδειχθεί το απόλυτο ποτό. Ένα κοκτέιλ που πίνεται στην διάρκεια όλου του χρόνου, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόλαυση που προσφέρει, κορυφώνεται τις ζεστές μέρες της άνοιξης και τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.
Υλικά
50 ml τεκίλα λευκή
25 ml λικέρ πορτοκάλι
25 ml χυμό από φρέσκο λάιμ
5 ml σιρόπι αγαύης
αλάτι για το χείλος του ποτηριού
φέτα λάιμ για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
– Περάστε μία φέτα lime στο εξωτερικό μέρος του χείλους του ποτηριού και βυθίστε στο αλάτι ώστε να προσκολληθεί στο ποτήρι.
– Σε shaker γεμίζουμε άφθονο πάγο, προσθέτουμε την τεκίλα, το λικέρ πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ και το σιρόπι αγαύης και χτυπάμε καλά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
– Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι περνώντας το από σουρωτήρι.
Tips
– Εάν δεν έχετε λάιμ, το λεμόνι κάνει περίπου την ίδια δουλειά.
– Την ίδια δουλειά με το shaker κάνει και το μπλέντερ.
– Για περισσότερα άτομα πολλαπλασιάστε απλώς τις δόσεις.
– Γαρνίρουμε με μία φέτα lime και απολαμβάνουμε.