Σπιτικά ζυμαρικά, όχι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Αξίζει τον κόπο!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
5 αβγά
λίγο αλάτι
όσο γάλα πάρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
Εκτέλεση
– Απλώς ανακατέψτε τα υλικά
– Ζυμώστε να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη
– Ανοίξτε σε φύλλο με τον πλάστη
– Το φύλλο να είναι λεπτό
– Όπως έχετε ανοίξει το φύλλο, το διπλώνετε από τη μια πλευρά ως την άλλη
– Με μαχαίρι χωρίστε τη μακριά λωρίδα που τυλίξατε σε παραλληλόγραμμα
– Με μαχαίρι στο παραλληλόγραμμο τραβήξτε γραμμές από τη μια πλευρά ως την άλλη κατά πλάτος
– Έτσι έχετε μακαρόνι τύπου λαζάνι
– Αν θέλετε χυλοπίτες, αφού έχετε τραβήξει αυτές τις χαρακιές, συνεχίστε τραβώντας και κάθετες να σχηματίσετε τετραγωνάκια
– Και φιογκάκι μπορείτε να κάνετε αν χωρίσετε το φύλλο αφού το ανοίξετε, σε τετραγωνα και το καθένα το στρίψετε στη μέση, να δημιουργηθεί φιόγκος
Συμβουλές
«Χρωματίστε» τα ζυμαρικά σας ανακατεύοντας στα υλικά πολτό καρότου, παντζαριού ή σέλινου/μαιντανού.