Πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών
Υλικά:
- 300γρ. μανιτάρια σε φετάκια
- 1/2 κούπας λάδι
- 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml.λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- 800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
Eκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
- Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
- Ψιλοκόβουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.
- Αδειάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε με το μείγμα τον λαχανικών.
- Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.
- Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.
- Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά, για να ροδίσουν γύρω-γύρω.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.