Οι σουπιές μπορούν να είναι ένα Κυριακάτικο φαγητό, που αντικαθιστούν επάξια το κρέας, την περίοδο της Σαρακοστής.
Υλικά
1 κιλό σουπιές
6 φρέσκα κρεμμύδια
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι
2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.
– Όταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.
– Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.