Μια απλή και γρήγορη συνταγή με λάδι,σκόρδο και πελτέ για τους λάτρεις του σκόρδου.
Υλικά:
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζετε το νερό για τα ζυμαρικά. Σε μια δεύτερη προσθέτετε το λαδι, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες (όχι πολύ μικρά κομμάτια) και τις τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και αποσύρετε από την φωτιά.
- Οταν βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα γυρνάτε στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όσο ανακατεύετε προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε να ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόρφα στα μακαρόνια.
- Σερβίρετε και προσθέτετε πιπερι.
Συμβουλές