PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία



Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νεότερη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Η αρχική ανακοίνωση ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε σε βάθος 9 χιλιομέτρων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες», ανέφερε ο τούρκος υπουργός.

Σε ανακοίνωση της AFAD σημειώνεται ότι έχουν γίνει 374 κλήσεις, οι 12 από τις οποίες για βοήθεια, στον τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτων καταστάσεων 112.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων τα κτήρια που κατέρρευσαν είναι τέσσερα. Δεν αναφέρεται απώλεια ζωής.

Η δόνηση έγινε αισθητή στους γειτονικούς νομούς, κυρίως στο Έλαζιγ και το Ντιγιαρμπακίρ, αλλά ακόμη και στη Συρία.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Πρώτες εκτιμήσεις Τούρκων σεισμολόγων κάνουν λόγο για νέο ανεξάρτητο σεισμό και όχι μετασεισμό της δόνησης της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα κτίρια στην περιοχή, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ράμα: Για την Αλβανία δεν υπάρχει άλλο μέλλον εκτός από αυτό στην ΕΕ

Peristeri News

Εμπρηστικές δηλώσεις Τατάρ για τουρκική κυριαρχία στην Κύπρο

Peristeri News

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα

Peristeri News

Leave a Comment