PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σε ελεύθερη πτώση τα χρηματιστήρια διεθνώς



Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «άνοιξαν» σήμερα Δευτέρα με μεγάλες απώλειες, με τους κλάδους των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να είναι εκείνοι που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, όσο η ένταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί αποστροφή επενδυτικού κινδύνου στις αγορές.

Η αστάθεια εξαπλώθηκε και στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης, ενώ και οι δείκτες των ΗΠΑ υποχώρησαν απότομα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν «βουτιά» το πρωί της Δευτέρας, καθώς ο θλιβερός απολογισμός για τις θέσεις εργασίας συνέχισε να τροφοδοτεί τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε αναταραχή.

Ο Dow υποχώρησε 1.072 μονάδες ή 2,7%. Ο S&P 500 υποχώρησε 4,1% και ο Nasdaq Composite βυθίστηκε κατά 6,3%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe ή VIX, ο οποίος μετρά τα στοιχήματα στην αναμενόμενη αστάθεια του χρηματιστηρίου, εκτινάχθηκε στο 55. Η τελευταία φορά που ο δείκτης έφτασε σε αυτό το επίπεδο εκτός της πανδημίας ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση, το 2008.

Αυτό έρχεται αφότου ο Dow την Παρασκευή έπεσε πάνω από 900 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης.

Οι ιαπωνικές μετοχές υπέστησαν την μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά τους από ποτέ τη Δευτέρα, καθώς οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ προκάλεσαν σοκ στις παγκόσμιες αγορές.

Απώλειες 7% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στη δίνη του παγκοσμίου sell-off βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ελεύθερη πτώση, οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 1.330 μονάδων.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί το «ξεπούλημα» των μετοχών στις διεθνείς αγορές, οι οποίες υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πενιχρά εισοδήματα δηλώνουν ιδιοκτήτες μπαρ και κομμωτηρίων

Peristeri News

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2024

Peristeri News

Χρήματα θα επιστρέφει η εφορία εφόσον διαπιστώσει ότι έχει κάνει λάθος

Peristeri News

Leave a Comment