Τον προσεχή Νοέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει η πλατφόρμα, όπου ανώνυμα θα μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να καταγγέλλουν περιστατικά βίας.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (24.10). Την καταγγελία για περιστατικό βίας θα επεξεργάζεται το σχολείο αλλά και παράλληλα μια τετραμελής επιτροπή στη δευτεροβάθμια ή πρωτοβάθμια ανά περίπτωση για να παρέμβουν και να δώσουν μια λύση, εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου.
Σχετικά με τις δραστηριότητες των μαθητών και πως εντάσσονται μέσα σε αυτές η πρόληψη αλλά και η προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου, η υφυπουργός τόνισε πως «σε κάθε σχολείο της δευτεροβάθμιας υπάρχει ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής, ενώ οι μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την Γ’ Γυμνασίου μέσω των εργαστηριακών δεξιοτήτων από δραστηριότητες και ομαδικές εργασίες κατανοούν και επεξεργάζονται έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, την ελευθερία του ατόμου κτλ», ενώ στο κεφάλαιο των εκπαιδευτικών πρόσθεσε πως «έχουν γίνει 125.000 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών για να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας στα σχολεία».
Αναφερόμενη στα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, σημείωσε πως τα περισσότερα εντοπίζονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στις ειδικότητες οικονομολόγοι και πληροφορικάριοι, ενώ στην πρωτοβάθμια σε ειδικότητες όπως στα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο αλλά και στη στήριξη του ολοήμερου.
«Την ερχόμενη Παρασκευή θα προχωρήσουμε στην Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για να προσπαθήσουμε να μειωθούν τα κενά» ανέφερε σχετικά η κ. Μιχαηλίδου.