Πανεύκολο ρύζι που γίνεται στο φούρνο και δεν λασπώνει.
Υλικά
1 φλυτζάνι (γαλλικού καφέ) κίτρινο ρύζι
1 φλυτζάνι basmati ρύζι
4,5 φλυτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι ή 75 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
– Βάζω όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
– Ανακατεύω.
– Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 200°C, τοποθετώ το ταψί και αφήνω εως ότου πιεί όλο το νερό.
– Ανακατεύω ενδιάμεσα.
Tips
– Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ακόμα νερό ή ζωμό.
– Σερβίρεται με όλα τα είδη κρέατος.
– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο ένα είδος ρυζιού.
– Γίνεται γρήγορα, χωρίς κόπο και προπάντων δεν λασπώνει.