Πανεύκολο ρύζι που γίνεται στο φούρνο και δεν λασπώνει.
Υλικά:
- 1 φλυτζάνια (γαλλικού καφέ) κίτρινο ρύζι
- 1 φλυτζάνι basmati ρύζι
- 4,5 φλυτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο λάδι ή 75 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Βάζω όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
- Ανακατεύω.
- Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 200°C, τοποθετώ το ταψί και αφήνω εως ότου πιεί όλο το νερό.
- Ανακατεύω ενδιάμεσα.
Συμβουλές
Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ακόμα νερό ή ζωμό.
Σερβίρεται με όλα τα είδη κρέατος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο ένα είδος ρυζιού.
Γίνεται γρήγορα, χωρίς κόπο και προπάντων δεν λασπώνει.