PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ ως απάντηση μετά τις επιθέσεις στο νότιο Λίβανο



Επίθεση κατά του Ισραήλ με ρουκέτες εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το BBC. Νωρίτερα, οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν πως υπήρξε ένας ελαφρά τραυματίας στα βόρεια της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως εκτοξεύτηκαν δεκάδες ρουκέτες από την Χεζμπολάχ με στόχο στρατιωτικές βάσεις.

«Περίπου 140 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο σε διάστημα μίας ώρας στις 13.02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού.

Νωρίτερα, το ισραηλινό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan μετέδωσε ότι περίπου 150 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς την άλλη πλευρά των συνόρων.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επτά ξεχωριστές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων με πυραύλους Katyusha.

Σε δημοσίευση στο Telegram η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει πως έγιναν αρκετές ρίψεις ρουκετών και οι πυροσβέστες μετέβησαν για να σβήσουν τις φωτιές.

Οι επιθέσεις με ρουκέτες έρχονται σε συνέχεια της επιχείρησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που εξαπέλυσαν σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο συστήματα εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάx, που ήταν «έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως εναντίον της ισραηλινής επικράτειας» καθώς επίσης και «τρομοκρατικές υποδομές».

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία «έπληξε περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές», σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, που υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να «κατεδαφίζει υποδομές και δυνατότητες» του σιιτικού κινήματος για να «υπερασπίσει το κράτος του Ισραήλ».

Οι εκρήξεις σε συσκευές επικοινωνίας

Υπενθυμίζεται πως ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ αναγνώρισε ότι η παράταξή του υπέστη πλήγμα «χωρίς προηγούμενο» μετά τα κύματα φονικών εκρήξεων τηλεπικοινωνιακών συσκευών που χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων στελέχη και μέλη της, διαμηνύοντας πως θα υπάρξει «τρομερή» ανταπόδοση στις επιθέσεις αυτές ευρείας κλίμακας, την ευθύνη για τις οποίες το κίνημά του προσάπτει στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Ισραήλ βομβάρδισε 100 βάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Peristeri News

Βενεζουέλα: Νόμιμος πρόεδρος ο αυτοεξόριστος Εντμούντο Ουρούτια λέει το ευρωκοινοβούλιο

Peristeri News

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Peristeri News

Leave a Comment