PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Ντοκουμέντα για τις σχέσεις Τουρκίας – ISIS



Σειρά ντοκουμέντων που -κατά τη Ρωσία- αποδεικνύουν τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου παρουσίασε η Μόσχα.
Ο αντιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας τόνισε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει, μέσω δορυφόρων, 12.000 βυτία και φορτηγά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Ο Σεργκέι Ρουντσκόι δήλωσε ότι “οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι στην περιοχή Ζάκχο (στο ιρακινό Κουρδιστάν) υπάρχουν 11.775 βυτία και φορτηγά, τα οποία βρίσκονται και από τις δυο πλευρές των τουρκο-ιρακινών συνόρων. Το πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία έρχεται δια μέσου του σημείου ελέγχου του Ζάκχο”.

Πρόσθεσε ότι τα φορτηγά που είναι φορτωμένα με πετρέλαιο εξακολουθούν να διασχίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα, μέσω διαφορετικών διαδρομών.

Επισήμανε ότι ο αριθμός των βυτίων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μέσω των βόρειων και δυτικών διαδρομών, μειώνεται συνεχώς.

“Με βάση τα δορυφορικά δεδομένα, ο αριθμός των βυτίων που μετακινούνται μέσω της βόρειας διαδρομής προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπάτμαν έχει μειωθεί σημαντικά”, τόνισε, για να συμπληρώσει ότι και “ο αριθμός των φορτηγών που ακολουθούν τη δυτική διαδρομή, ανάμεσα στις τουρκικές πόλεις Ρεϊνχάλι και στην Αλεξανδρέττα, έχουν μειωθεί σε 265 οχήματα”.

Σύμφωνα με το RT, η Ρωσική Αεροπορία έχει καταστρέψει περίπου 2.000 βυτία στη Συρία, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά πετρελαίου.

Την τελευταία εβδομάδα τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν 17 κομβόι βυτίων, αλλά και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για την εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου.

Όπως σημειώνει το Russia Today, το βιντεοσκοπημένο υλικό και οι αεροφωτογραφίες αποδεικνύουν την παράνομη συναλλαγή της Τουρκίας με το Ισλαμικό κράτος, με την προμήθεια πετρελαίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Peristeri News

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία

Peristeri News

Αμπάς: Σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ

Peristeri News

Leave a Comment