Ένα υπέροχο ριζότο θαλασσινών, με όλη τη γεύση και τις αγαπημένες μυρωδιές της θάλασσας. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα.
Υλικά
1 φλ. ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες
4 γαρίδες καθαρισμένες
8 μύδια χωρίς κέλυφος
1 μικρή τεμαχισμένη σουπιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλ. νερό χλιαρό
λίγο λευκό κρασί για το άχνισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
– Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
– Βάζουμε το ρύζι, αφού το ξεπλύνουμε καλά και ανακατεύουμε, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
– Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.