PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ρεκόρ θερμοκρασίας αναμένεται μέχρι την Κυριακή του Πάσχα



Οι θερμές αέριες μάζες, που αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Με βάση την έως τώρα εικόνα, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από τη Μεγάλη Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Τα πανελλαδικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με μετεωρολογικούς σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχαν σημειωθεί το 2008 (Ηράκλειο 37,4 βαθμοί και Σούδα Χανίων 37 βαθμοί). Ο επόμενος θερμότερος Απρίλιος ήταν του 1985 (Άργος 36,4 βαθμοί και Λαμία 35,3), ενώ στην Αθήνα η υψηλότερη θερμοκρασία είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013 (32 βαθμοί) και στη Θεσσαλονίκη τον ίδιο μήνα του 1985 (31,2).

Τα πανελλαδικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με μετεωρολογικούς σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν το 2013 (Άγιοι Θεόδωροι 35,9 βαθμοί) και το 1988 (Λάρισα 35,6), ενώ στην Αθήνα η υψηλότερη θερμοκρασία για αρχές Μαΐου είχε καταγραφεί το 1999 (33,8 βαθμοί).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών (vid)

Peristeri News

Συνελήφθη και άλλος αστυνομικός της Βουλής για ενδοοικογενειακή βία

Peristeri News

Σφραγίζεται το «Allou! Fun Park» με απόφαση του δήμου

Peristeri News

Leave a Comment