Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δάνεια με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα



Τη δέσμευση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, έδωσε ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο ESM θα συνεχίσει να παρέχει δάνεια προς την Ελλάδα, με πολύ ευνοϊκούς όρους» εξήγησε ο κ. Ρέγκλινγκ και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, το επιτόκιο των δανείων του ESM βρίσκεται κάτω του 1%, ενώ η περίοδος ωρίμανσης των ομολόγων ανέρχεται στα 32 έτη.

Όσον αφορά τους στόχους του προγράμματος, κατέστησε σαφές ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να σεβαστούν πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ανέρχεται στο 3,5% του ΑΕΠ, έως το 2018.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Ρέγκλινγκ συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment