Ψωμάκια γεμιστά με καραμέλα και σοκολάτα. Είναι καταπληκτικά για να συνοδεύουν τον καφέ σας και γίνονται πολύ γρήγορα αφού δεν χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσουν.
Υλικά
Για τη ζύμη
2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ κοφτή
μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
¼ φλιτζανιού γάλα
¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Για τη γέμιση
1 φλ. Μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. Σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή κανέλλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
– Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
– Σε άλλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το γάλα και 2 κουτ. της σούπας βούτυρο.
– Μετά αναμειγνύω τα δύο μπολ και αρχίζω σιγά σιγά να τα ανακατεύω με κουτάλι (δεν θέλει πολύ ζύμωμα) και γίνεται μια ζύμη που κολλάει.
– Αλευρώνω τον πάγκο και αδειάζω την ζύμη. Ζυμώνω ελαφρά πασπαλίζοντας με αλεύρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει
– Προθερμαίνω το φούρνο στους 180-200 βαθμούς στις αντιστάσεις
– Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο.
– Σε μπολάκι ανακατεύω την μαύρη ζάχαρη, την κανέλλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.σ. βούτυρο.
– Απλώνω το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας γύρω γύρω λίγο κενό. Από πάνω ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα.
– Κλείνουμε την ζύμη από την μεγάλη πλευρά σε ρολό σφιχτό και κόβουμε σε οχτώ φαρδιά κομμάτια.
– Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο.
– Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.