Μια παραλλαγή της γνωστής κερκυραϊκής συνταγής ευκολότερη και με λιγότερες θερμίδες.
Υλικά:
- 1 κιλό ψάρια (γόπα, σαφρίδια, μπαρμπουνάκι, μαρίδα, ό,τι σας αρέσει)
- λίγο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι (ανάλογα με το γούστο εδώ, μπαίνει και περισσότερο ή λιγότερο)
- 4-5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- χοντρό αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια μας με χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε να κάθονται στο σουρωτήρι.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο (ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει τα αρώματά του είναι να το πατήσουμε μ’ ένα πηρούνι ή ανάμεα στα δάχτυλά μας και μετά να το βάλουμε για τσιγάρισμα).
- Το σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
- Τοποθετούμε προσεκτικά τα ψαράκια μας στο τηγάνι ή την κατσαρόλα (αν νομίζετε ότι σας έχει παραπέσει αλάτι στο αλάτισμα τώρα είναι καλή ευκαιρία να τα σκουπίσετε ή να τα ξεπλύνετε λίγο, μη γίνουν και λύσσα) και τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
- Σε κανένα πεντάλεπτο χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ελέγχουμε μήπως θέλουν λίγο νεράκι και τα αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά (ελέγχουμε φυσικά και ρυθμίζουμε αναλόγως το χρόνο).
Λίγα μυστικά ακόμα