PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσήχθη η επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου Ελένη Βαφειάδου – Η ανακοίνωση της παράταξης



Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν σήμερα στο Περιστέρι με αφορμή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησαν σε προσαγωγές μελών της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη μεταξύ άλλων προσήχθη και η επικεφαλής της παράταξης Ελένη Βαφειάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πανικόβλητο το «επιτελικό κράτος» ξεγυμνώθηκε σήμερα στο Περιστέρι. Ο υπουργός αστυνομίας κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε να συνοδεύσει ο ίδιος τον κ. Μητσοτάκη και να «επιστρατεύσει» πολυπληθέστατη αστυνομική δύναμη από ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ κλπ ώστε να μην ενοχληθεί η μετατροπή της μαθητικής παρέλασης σε προπαγανδιστική κομματική – κυβερνητική φιέστα.

Μάταια όμως. Αυτή η «επιχείρηση» έπεσε στο κενό. Γιατί συνάντησε την αποφασιστική στάση δεκάδων μελών και φίλων της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. Που πραγματοποίησαν κανονικότατα την παρέμβαση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική γενικότερα. Μια κυβερνητική πολιτική που έχει βουτηγμένα τα χέρια της στο αίμα των Παλαιστίνιων ως συνένοχη στην γενοκτονία. Που επίσης δολοφονεί «σιωπηρά» και την εδώ λαϊκή πλειοψηφία με τα αντεργατικά μέτρα, με την αβάστακτη ακρίβεια, με το ξεσπίτωμα φτωχών οικογενειών υπέρ των κορακιών των funds, με την πλήρη διάλυση – ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της υγείας και όλων των κοινωνικών αγαθών, με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία ενάντια στις κοινωνικές αντιστάσεις. Που έχει βουτηγμένα τα χέρια της στο αίμα των δολοφονημένων στα Τέμπη.

Χαμένες πήγαν οι απειλές, οι προσαγωγές (μεταξύ των οποίων και της επικεφαλής δημοτικού μας συμβούλου Ελένης Βαφειάδου) και γενικά όλες οι «τζάμπα μαγκιές» των πραιτωριανών του κ. Χρυσοχοΐδη που βολικά πάντα «εξαφανίζονται» όταν βγαίνουν βόλτα τις νύχτες οι μπράβοι της μαφίας να «πουλήσουν προστασία» στην οδό Βεάκη. Τα μέλη και οι φίλοι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου μείναμε και σήμερα σταθερά και αταλάντευτα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Απέναντι. Απέναντι από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην Παλαιστίνη και σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Απέναντι. Απέναντι από την κρατική πολιτική της φτώχειας και του φασισμού δηλώνοντας πως θα την πολεμάμε πάντα όπως το ’40. Απέναντι από την «εξέδρα των επισήμων» όπου υπεροπτικά και «πάνω από τον λαό» είχε εγκατασταθεί σήμερα σύσσωμη η «συμμορία της γαλάζιας γραβάτας» : δήμαρχος, πρωθυπουργός, υπουργός αστυνομίας, κυβερνητικοί βουλευτές (και ως θλιβερός «μαϊντανός» και μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ως υπόμνηση πως πάνω στην υπερυψωμένη εξέδρα – «κάστρο» ήταν και σήμερα απέναντι στον λαό το όλο σύστημα).

Έτσι χάλασε η φιέστα του κ. Μητσοτάκη που ξαναθυμήθηκε πως υπάρχει Περιστέρι πέντε χρόνια μετά από τότε που νόμιζε πως πρόκειται για κάποια εξωτική περιοχή που «παράγει ψυκτικούς». Βέβαια η κυβέρνησή του μια χαρά θυμάται το Περιστέρι στο ενδιάμεσο καθημερινά όταν καταδικάζει τους Περιστεριώτες στην εξαθλίωση με την ακρίβεια, με την καθήλωση των μισθών, με την εξαφάνιση των μικρομάγαζων, με τις συγχωνεύσεις στα σχολεία, με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις σε βάρος φτωχών οικογενειών. Τα πολυπληθή τάγματα της ΕΛΑΣ που κατέκλυσαν σήμερα το Περιστέρι δεν στόχευαν (αποτυχημένα τελικά) μόνο την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Στόχευαν να προστατεύσουν τον «ηγέτη» από την οργή του λαού. Γιατί τα «επιτελεία» ξέρουν πολύ καλά πως η οργή του λαού απέναντι στην κυβέρνηση είναι οικουμενική άσχετα με το τι είχε ή δεν είχε ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία σε κάποιες βουλευτικές εκλογές πριν 15 μήνες.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης που υποτίθεται πως ήρθε σήμερα στο Περιστέρι για να τιμήσει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στις σχετικές δηλώσεις του δεν τόλμησε να πει ούτε καν … με ποιον πολεμήσαμε το 1940. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το 1940 οι Έλληνες πολέμησαν με τον … κανέναν. Το ότι απέφυγε την λεξούλα «φασισμός» δεν είναι πρωτότυπο, την λεξούλα αυτή την κάνει πάντα γαργάρα. Όμως σήμερα απέφυγε ακόμα και την λεξούλα «Ιταλία». Προφανώς δεν θέλει να στεναχωρήσει την φίλη του την κ. Μελόνι που το στενό πολιτικό περιβάλλον της είναι γεμάτο από νοσταλγούς του Μουσολίνι. Ναι, τόσο μικρός και τόσο λίγος.

Ανακοίνωση για το συμβάν και από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής που σήμερα προέβησαν σε προσαγωγή δύο μελών της παράταξης Αριστερή Κίνηση Περιστερίου (ανάμεσα τους και της δημοτικής συμβούλου Ελένης Βαφειάδου) επειδή κατά τη διάρκεια της σημερινής μαθητικής παρέλασης πραγματοποιούσαν δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που εκτός από την πολιτική στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που κάθε μέρα προχωράει σε νέες δολοφονικές επιθέσεις -γενοκτονίες σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Συρία, Ιράν, Υεμένη δυναμώνει την καταστολή σε όποιους την αμφισβητούν.

Αποδεικνύεται, και από τη σημερινή επίσκεψη- φιέστα του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για να παρακολουθήσει την παρέλαση στο Περιστέρι μαζί με -τον εκλεκτό του- δήμαρχο Παχατουρίδη, ότι η αντιλαϊκή πολιτική και η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού πάει χέρι -χέρι με τρομοκρατία και πολυπληθείς δυνάμεις καταστολής.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Για το θέμα έγινε τηλεφωνική παρέμβαση και διαμαρτυρία της βουλευτού του ΚΚΕ Βιβής Δάγκα στο ΑΤ Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Peristeri News

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών στο Περιστέρι

Peristeri News

Σεισμός 2,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment