PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προκλητικός ο αντιπρόεδρος



Άγριος καυγάς στη Βουλή μεταξύ του Θεόδωρου Πάγκαλου και του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστα Τασούλα.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, κατά την ομιλία του είπε «Θυμάμαι το 1981, όταν ήρθαμε στην Βουλή ως η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, η ΝΔ έλεγε ότι βγήκαμε από λάθος του λαού και σύντομα θα φύγουμε. Ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι».

Η δήλωση προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Τασούλα να ζητάει από τον αντιπρόεδρο να ανακαλέσει.

Ο κ. Πάγκαλος επέμεινε λέγοντας του ότι ήταν μικρός τότε και δεν θυμάται, ενώ την ίδια ώρα η στάση του αντιπροέδρου της Βουλής προκάλεσε ένταση και στους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ.

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος πρότεινε «αντί να γυρίζουμε δεκαετίες πίσω να κοιτάμε μπροστά, οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Ο κ. Παπανδρέου πήρε τον λόγο ζητώντας τους να μείνουν, καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η μέρα, όμως δεν τα κατάφερε.

«Έπεσε το προσωπείο της πολυδιαφημισμένης συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω.

Το 1974 γεννήθηκε η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ντροπή σας. Εμείς σας ξέρουμε. Τώρα σας έμαθε και το πανελλήνιο.
Εμείς δεν αποχωρήσαμε από πίεση αλλά δεν δεχόμαστε τους συκοφάντες της ιστορίας. Η σημερινή μέρα είναι μια μαύρη σελίδα για το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μόλις η Κ.Ο. της ΝΔ επέστρεψε στα έδρανα της Ολομέλειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε λύση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία

Peristeri News

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαχμούντ Αμπάς

Peristeri News

Leave a Comment