PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πρόγραμμα, γήπεδα και αντίπαλοι της εθνικής μας στο Euro 2012 (video)



Με τον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στο στάδιο της Βαρσοβίας θα κάνει πρεμιέρα το Euro 2012 στις 8 Ιουνίου.

Με τον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στο στάδιο της Βαρσοβίας θα κάνει πρεμιέρα το Euro 2012 στις 8 Ιουνίου ενώ η αυλαία θα πέσει με τον μεγάλο τελικό στο Κίεβο την 1η Ιουλίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής έχει ως εξής:

1ος Όμιλος: Πολωνία, Τσεχία, ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία

8 Ιουνίου: 19:00 Πολωνία-Ελλάδα, 21:45 Ρωσία-Τσεχία

12 Ιουνίου: 19:00 Ελλάδα-Τσεχία, 21:45 Πολωνία-Ρωσία

16 Ιουνίου: 21:45 Τσεχία-Πολωνία, 21:45 Ελλάδα-Ρωσία

2ος Όμιλος: Ολλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Γερμανία

9 Ιουνίου: Ολλανδία-Δανία, Γερμανία-Πορτογαλία

13 Ιουνίου: Δανία-Πορτογαλία, Ολλανδία-Γερμανία

17 Ιουνίου: Πορτογαλία-Ολλανδία, Δανία-Γερμανί

3ος Όμιλος: Ισπανία, Ιρλανδία, Κροατία, Ιταλία

10 Ιουνίου: Ισπανία-Ιταλία, Ιρλανδία-Κροατία

14 Ιουνίου: Ιταλία-Κροατία, Ισπανία-Ιρλανδία

21 Ιουνίου: Κροατία-Ισπανία, Ιταλία-Ιρλανδία

4ος Όμιλος: Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Αγγλία

11 Ιουνίου: Γαλλία-Αγγλία, Ουκρανία-Σουηδία

15 Ιουνίου: Σουηδία-Αγγλία, Ουκρανία-Γαλλία

19 Ιουνίου: Αγγλία-Ουκρανία, Σουηδία-Γαλλία

Οι τέσσερις προημιτελικοί θα γίνουν σε Βαρσοβία (21/6), Γκντανσκ (22/6), Ντόνετσκ (23/6) και Κίεβο (24/6). Ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνει με τον όμιλο – φωτιά του 2ου ομίλου (ο πρώτος με τον δεύτερο). Οι νικητές των προημιτελικών θα κοντραριστούν στους δύο ημιτελικούς που θα γίνουν στο Ντόνετσκ (27/6) και στη Βαρσοβία (28/6). Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Κίεβο.

Ούτε… παραγγελία να είχε κάνει η Εθνική μας τέτοια κλήρωση.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είδε την τύχη να της χαμογελάει στο «National Palace of Arts «Ukraina» του Κιέβου, όπου διεξήχθη η κλήρωση των ομίλων του Euro 2012, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία (8/6-1/7).

Κι αυτό γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπεσε στον θεωρητικά πιο εύκολο όμιλο (1ος), όπου θα αντιμετωπίσει τις… γνώριμες του από το Euro 2004, Τσεχία και Ρωσία, καθώς και τους Πολωνούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα των ομίλων την «οικοδέσποινα» Πολωνία στη Βαρσοβία, στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και το 2004 στην Πορτογαλία, όταν η ομάδα μας αντιμετώπισε τους Ίβηρες.

Τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων η «γαλανόλευκη αρμάδα» θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Τσεχία, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

Ρωσία:

Στο δρόμο της Εθνικής μας θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση Euro η Ρωσία.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, το 2004, γνώρισε από τους Ρώσους την πιο «γλυκιά» ήττα της ιστορίας του, καθώς το γκολ του Ζήση Βρύζα, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1, «σφράγισε» την παρουσία του στην φάση των νοκ-άουτ.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Euro 2008, που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Η ήττα με 1-0, που γνωρίσαμε στη δεύτερη αγωνιστική της συγκεκριμένης διοργάνωσης όμως μόνο… γλυκιά δεν ήταν αυτή τη φορά, καθώς σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας μας από τη συνέχεια, εν αντιθέσει με την ομάδα του Χίντινγκ, η οποία προσφέροντας επιθετικό ποδόσφαιρο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η αντίπαλος της Εθνικής μας εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 ως πρώτη (συγκεντρώνοντας 23 πόντους) του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών.

Προπονητής της είναι ο Ντικ Άντβοκατ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της στις 17 Μαϊου 2010, ενώ από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Άρσάβιν, Παβλιουτσένκο, Πογκρέμπνιακ και Μπιλιαλέντινοφ.

Τελευταία φορά που η Εθνική μας αντιμετώπισε τη Ρωσία ήταν στις 11 Νοεμβρίου σε φιλική αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη», όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Ακινφέεφ
Μαλαφέεφ
Ριζίκοφ

Αμυντικοί:

Γιανμπάεφ
Σίσκιν
Β. Μπερεζούτσκι
Ιγκνάσεβιτς
Α. Μπερεζούτσκι
Ιγκνάσεβιτς

Μέσοι:

Γκλουσάκο
Ντζαγκόεφ
Τορμπίνσκι
Ζιρκόφ
Ντενίσοφ
Μπιλιαλέντινοφ
Σεμσόφ
Σιρόκοφ
Ζιριανόφ
Σαμέντοφ
Μπιστρόφ

Επιθετικοί:

Πογκρέμπνιακ
Αρσάβιν
Κερζάκοφ
Παβλιουτσένκο

Το προφίλ της
Πολωνίας

Μετά την Πορτογαλία το 2004, η Πολωνία είναι η δεύτερη «οικοδέσποινα» ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα βρει στο δρόμο της η Εθνική μας ομάδα σε τελική φάση Euro.

Η αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, την οποία θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη Βαρσοβία, προκρίθηκε απευθείας στο Euro 2012, όπως άλλωστε και η Ουκρανία.

Η πρώτη συμμετοχή της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, όταν κατέλαβε την τελευταία θέση του ομίλου της με συγκομιδή μόλις ένα βαθμό. Καλύτερη στιγμή της ιστορίας της αποτελεί η τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 1974.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας αντιμετώπισε την Πολωνία στο «Καραϊσκάκη» τον περασμένο Μάρτιο (30/3) στο φιλικό προς τιμήν του Ζεβλάκοφ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς νικητή (0-0).

Προπονητής της είναι ο Φράντσιζεκ Σμούντα, ο οποίος έχει κοουτσάρει την ομάδα μόνο σε φιλικές αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα η αντίπαλος της εθνικής μας σε 13 παιχνίδια προετοιμασίας της για το Euro 2012, έχει απολογισμό έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ηγέτης της Πολωνίας είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Ντόρτμουντ.

Το προφίλ της Τσεχίας

Μπορεί να έχουν περάσει οκτώ περίπου χρόνια από το προηγούμενο… αντάμωμά της με την Εθνική μας, ωστόσο το «κάζο» που είχε υποστεί η Τσεχία από την ομάδα μας το 2004 δεν ξεχνιέται με τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα οι Τσέχοι, οι οποίοι είναι μία από τις τρεις ομάδες, που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του Σάντος στους ομίλους του Euro 2012, συνάντησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας.

Το παιχνίδι έληξε χωρίς σκορ (0-0) στην κανονική του διάρκεια, κι έτσι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Δέλλας με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Τσιάρτα, άφησε εκτός τελικού την Τσεχία, χαρίζοντας στην ομάδα μας το πολυπόθητο εισιτήριο.

Η ομάδα του Μιχάλ Μπίλεκ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο της και προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μέσω της διαδικασία των μπαράζ, μετά τις νίκες της επί του Μαυροβουνίου.

Η Τσεχία συμμετείχε στον ένατο όμιλο με αντιπάλους τις Ισπανία, Σκωτία, Λιθουανία και Λιχτενστάιν και είχε ως συγκομιδή 13 βαθμοί με γκολ 12 υπέρ και 8 κατά.

Καλύτερη στιγμή της ιστορίας της είναι η δεύτερη θέση στο Euro 1996, όταν προκρίθηκε στον τελικό, χάνοντας ωστόσο το βαρύτιμο τρόπαιο από τη Γερμανία του Όλιβερ Μπίρχοφ.

Το 2000 δεν προκρίθηκε από την φάση των ομίλων ενώ το 2004, όπως προαναφέραμε, της στερήσαμε το δικαίωμα να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Στο «τιμόνι» της Τσεχίας βρίσκεται ο Μιχάλ Μπίλεκ, ο οποίος ανέλαβε χρέη ομοσπονδιακού προπονητή τον Οκτώβριο του 2009, αντικαθιστώντας τον Ιβάν Χάσεκ.

Οι τρεις «σωματοφύλακες» της είναι ο γκολκίπερ της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ, ο Τόμας Ροσίτσκι και ο Μίλαν Μπάρος, ενώ μεγάλο αστέρι της θεωρείται ο 22χρονος φορ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τόμας Νέσιντ.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Πετρ Τσεχ
Γιαν Λαστούβκα
Γιάροσλαβ Ντρόμπνι

Αμυντικοί:

Αντρέι Κουσνίρ
Θιοντόρ Γκεμπρεσιλασιέ
Μίχαλ Κάντλετς
Ρομάν Χούμπνικ
Τομάς Σιβόκ
Ζντένεκ Ποσπέχ
Μάρεκ Σουτσί

Μέσοι:

Μάριο Χόλεκ
Γιαν Ραζνόχ
Μίλαν Πετρζέλα
Γιαν Πόλακ
Τόμας Ροσίτσκι
Ντάνιελ Πουντίλ
Γιάροσλαβ Πλασίλ
Βάκλαβ Πιλάρ
Τομάς Χούμπτσμαν
Ντανιέλ Κολάρ
Πετρ Γίρατσεκ
Καμίλ Βάτσεκ
Γιαν Μοράβεκ

Επιθετικοί:

Λουκάς Μαγκέρα
Γίρι Στάινερ
Ρομάν Μπεντνάρ
Μάρτιν Φένιν
Τόμας Νέσιντ
Τομάς Πέκχαρτ
Γιαν Ρέζεκ
Άνταμ Χλούσεκ
Μίλαν Μπάρος
Βάκλαβ Κάντλετς
Νταβίντ Λαφάτα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ανατροπή ο Ατρόμητος στη Λιβαδειά 2-1 και πρόκριση στους «16»

Peristeri News

Ποια είναι η αποστολή του Ατρόμητου για τον αγώνα Κυπέλλου στη Λιβαδειά

Peristeri News

Το Περιστέρι ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Τσουργιάννη

Peristeri News

Leave a Comment