Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες



Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Στον απόηχο της Συνόδου των G20, ο Πούτιν κατέστησε αναγκαίο τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS», καθώς είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Ο Πούτιν επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Βέβαια, διευκρίνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας.

«Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν» κατέληξε ο Πούτιν.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το Πακιστάν κλείνει τα σύνορα με το Ιράν

Peristeri News

Φυλάκιση 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας για τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Μαζική επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ

Peristeri News

Leave a Comment