Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τη φράση «κρίμα κι άδικο» και το χθεσινό αποτέλεσμα του Ατρόμητου στη Λάρισα, εμπεριείχε και τους δύο χαρακτηρισμούς. Ήταν κρίμα, καθώς πράγματι οι παίκτες του Νταμίρ Κάναντι ήταν καλύτεροι της ΑΕΛ σε όλη τη διάρκεια του ματς ενώ ήταν κι άδικο λόγω Μάνταλου.
Με τον συγκεκριμένο πλέον τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση, αφού έχει καταφέρει να επιβιώσει και να χρυσοπληρώνεται από τη διαιτησία έπειτα από τόσα χρόνια, που έχει αποδειχθεί ότι δεν… κάνει για αυτή τη δουλειά, τη στιγμή, μάλιστα, που όπως φαίνεται από τις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ για την υπόθεση «Koriopolis» είχε εβδομαδιαία επαφή με τον Αχιλλέα Μπέο. Μία απλή αναζήτηση με τις λέξεις-κλειδιά «Μπέος», «Μάνταλος», «έγινε» και θα καταλάβετε τόσο το περιεχόμενο των συζητήσεων, όσο και την οικειότητα μεταξύ των δύο ανδρών.
Έχει όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον η συμπεριφορά του σε ματς που βρίσκει τον Ατρόμητο:
3/4/2011 – ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0, αποβάλλει τον Σαρμιέντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
3/2/2013 – Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-3, βλέπει ανύπαρκτο πέναλτι του Μπρίτο σε βουτιά του Μασάδο και μάλιστα συντάσσει φύλλο αγώνα, σύμφωνα με το οποίο ο Δημούτσος έβρισε(!), λέγοντας «τα α… μέσα» πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (χωρίς να αναφέρει ότι έβρισε κάποιον), με τον τότε παίκτη του Ατρόμητου να τιμωρείται με μια αγωνιστική. Είναι η πρώτη τιμωρία στα χρονικά του ποδοσφαίρου, γιατί ξέσπασε ένας παίκτης έπειτα από νίκη της ομάδας του, χωρίς μάλιστα να απευθύνεται σε κανέναν αξιωματούχο του αγώνα.
12/2/2014 – Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1, ο Ολυμπιακός παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με πέναλτι του Τσόρι, γιατί ο Μάνταλος είδε την κοιλιά του Μπάλλα πάνω στη γραμμή για χέρι. Μάλιστα, αφού είδε το χέρι δεν έδειξε κόκκινη κάρτα. Απίστευτη εφαρμογή των κανονισμών.
Και φτάσαμε στο χθεσινό που δεν είναι μόνο το πέναλτι στον Ρισβάνη, αφού υπάρχει ξεκάθαρα τράβηγμα φανέλας (υπάρχουν και φωτογραφίες), επιπλέον δεν θέλησε (γιατί αποκλείεται να μην είδε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή) το γκολ που σκοράρει ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου, κλέβοντας απροκάλυπτα τους τρεις βαθμούς. Ασχολίαστο το γεγονός ότι μέχρι το 15’, έχει δώσει δύο κίτρινες στον Ατρόμητο και ότι ο Λαγός δεν έχει αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ουάρντα στο β’ ημίχρονο.
Για Μάνταλο, τέλος. Από χθες το βράδυ αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι της εξυγίανσης, αν και τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει από πέρυσι, καθιστούν οποιαδήποτε έκφρασης για «50-50» ένα ανέκδοτο, το οποίο είναι κακόγουστο ή ευφυές, ανάλογο με το ποιος ευνοείται.
Στα αμιγώς αγωνιστικά, φάνηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι ο Ατρόμητος ψάχνει την ταυτότητά του, ψάχνει τα χαρακτηριστικά του, ψάχνει τα δεδομένα του σε ένα παιχνίδι και λόγω της ποιοτικής του ανωτερότητας καταφέρνει να κυριαρχήσει και παράλληλα να μην κινδυνεύει καθόλου. Ένα από τα στοιχήματα του Κάναντι με βάση την εικόνα που είδε και είδαμε στα φιλικά προετοιμασίας, ήταν η βελτίωση της μεσοαμυντικής λειτουργίας. Αυτή ήταν και είναι η βάση του ως προπονητικό δόγμα και με το δίδυμο Ρισβάνη-Χατζηισαΐα και Μπουσουλάτζιτς να συμπληρώνει εγκεφαλικά τα τρεξίματα του Μάντσον, το πλάνο του βγαίνει. Απαραίτητη σημείωση, η κρισιμότητα της απόκτησης του Γιαννιώτη έχει ήδη φανεί από τα δύο πρώτα ματς, αφού αν ήταν και στα δύο πρώτα με Απόλλωνα και Παναιτωλικό ο Ατρόμητος θα είχε και δύο νίκες.
Από εδώ και πέρα, όμως, ο Αυστριακός καλείται να βρει λύσεις και στο μεσοεπιθετικό σκέλος του συνόλου του. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρά το γεγονός, ότι είχε ορθολογικό πλάνο να ανοίξει την άμυνα των Ηπειρωτών από τα άκρα, οι σέντρες δεν βγήκαν και έτσι ο Ατρόμητος αποδείχθηκε ακίνδυνος, ενώ κόντρα στην ΑΕΛ έκανε αρκετές φάσεις για εκτός έδρας ματς, αλλά οι επιθετικοί της ομάδας δεν είναι σε καλό… φεγγάρι. Ο Ντιγκινί είναι στις φάσεις, ωστόσο δεν του βγαίνουν τα τελειώματα, ενώ ο Μανούσος είναι συγκινητικός και θετικός σε κάθε του ενέργεια στο γήπεδο, όμως δεν βρίσκεται σε θέση βολής. Προσωπικά, είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστεί στους συμπαίκτες του και οι συμπαίκτες του σε εκείνον, όταν βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς της Τετάρτης (20/9, 16:00) με την Κέρκυρα και αυτό του Σαββάτου (23/9, 18:15) με τη Λαμία θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο Ατρόμητος θα συναντήσει και πάλι κλειστές άμυνες και θα πρέπει να δημιουργήσει και να απειλήσει. Αν δεν τα καταφέρει, ξαφνικά στο Κύπελλο θα μπει σε περιπέτειες για την 1η θέση (είναι σημαντική, αφού διασταυρώνει με 2ους των άλλων ομίλων) και στο πρωτάθλημα θα αρχίσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Ολυμπιακό εκτός, Αστέρα εντός, ΑΕΚ εκτός, Ξάνθη εκτός, Πανιώνιο εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Παναθηναϊκό εντός), έχοντας πολύ λιγότερους βαθμούς από όσους θα έπρεπε και επιπλέον από όσους αξίζει.
Είναι πραγματικά σοκαριστικό το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες έχουν 4 ισοπαλίες, τη στιγμή που θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να έχουν τουλάχιστον 3 νίκες, εξαιρώντας το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ακόμα κι εκεί είχε ένα δοκάρι με τον Ρισβάνη.
Σε κάθε περίπτωση, για το «αστέρι» δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά μόνο να κοιτάει το επόμενο παιχνίδι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Κέρκυρα.
Υ.Γ.: Κατανοητές οι αγνές προθέσεις της διοίκησης του Ατρόμητου να εξυπηρετήσει την ανάγκη που έχει παρουσιαστεί στη Λαμία (το είχε κάνει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα με την Άλκμααρ), αλλά όταν τα δύο εντός της ομάδας της Φθιώτιδας ήταν με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, τότε η απόφαση αυτή έπρεπε να αναθεωρηθεί. Ειδικότερα, στη δεύτερη περίπτωση, ο σκοπός της παρουσίας των οπαδών των «κιτρινόμαυρων» να μαζευτούν χωρίς λόγο και αιτία στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και σε απόσταση 50 μέτρων από τα γραφεία των οργανωμένων οπαδών του Ατρόμητου, ήταν ακριβώς τα επεισόδια που έγιναν στο σημείο. Επιπλέον, για ό,τι έγινε πέριξ του γηπέδου, είναι γνωστή η συνήθεια του «ντου» για τους οπαδούς των «μεγάλων» ώστε να εισβάλλουν χωρίς εισιτήριο, οπότε τα κυνηγητά και οι κρότου λάμψης, που προκάλεσαν απίστευτη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής ήταν επίσης μια αναμενόμενη εξέλιξη. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση, αφού η υπερβολική καλοσύνη έχει τα χθεσινά αποτελέσματα.