PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πώς να γνωρίσετε την Σαντορίνη με σκάφος – Διαβάστε αυτόν τον σύντομο οδηγό



Η Σαντορίνη είναι η κορωνίδα των νησιών των Κυκλάδων. Σαγηνεύει τους επισκέπτες της, με τους  εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς  βράχους, τα εμβληματικά ασβεστωμένα χωριά της και την άγρια φύση της. Η μαγεία της όμως δεν σταματάει εκεί, αλλά συνεχίζει στην θάλασσα. Όποιοι αναζητούν μία ξεχωριστή εμπειρία, θα πρέπει να γνωρίσουν τις κρυφές γωνιές του νησιού, με την ναύλωση ενός σκάφους. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να θαυμάσουν και να απολαύσουν τις κρυμμένες παραλίες και κολπίσκους, που είναι απροσπέλαστοι με άλλο όχημα ή ακόμα και με τα πόδια. Όταν φτάσετε στο νησί, ψάξτε για υπηρεσίες Rent a Boat Santorini και ρωτήστε για του τύπους των σκαφών που μπορείτε να νοικιάσετε. Οι εταιρείες προσφέρουν ιδιωτικές κρουαζιέρες για πολλά άτομα ή και έμπειρο προσωπικό με οδηγό, για όσους θέλουν να νοικιάσουν για αυτούς και την παρέα τους. Με το σκάφος, θα αποκαλυφθούν μπροστά σας όλες οι ομορφιές της θάλασσας και θα έχετε την ευκαιρία να πάτε και στα κοντινά νησάκια.

Ο τύπος του σκάφους που θα επιλέξετε, εξαρτάται από την εμπειρία σας και το μέγεθος της παρέας σας. Τα μηχανοκίνητα σκάφη είναι ιδανικά για αρχάριους και μικρότερες ομάδες.  Προσφέρουν ευκολία στην πλοήγηση και στη διοργάνωση των δρομολογίων. Πολλές εταιρείες δεν ζητάνε δίπλωμα σκάφους, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε την ακτογραμμή της Σαντορίνης με τον δικό σας ρυθμό. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν φουσκωτά σκάφη και ιστιοπλοϊκά με καμπίνα, με βασικές ανέσεις για ένα άνετο ημερήσιο ταξίδι.

Για όσους αναζητούν μια πιο ρομαντική εμπειρία, τα ιστιοπλοϊκά προσφέρουν μια γαλήνια αίσθηση. Ενώ μπορεί να απαιτείται δίπλωμα  ιστιοπλοΐας για μεγαλύτερα σκάφη, ορισμένες εταιρείες προσφέρουν μικρότερα ιστιοπλοϊκά με πλοίαρχο skipper, επιτρέποντάς σας να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το τοπίο, χωρίς να έχετε άγχος για το δρομολόγιο.

Τα καταμαράν είναι ένας ιδανικός τύπος σκάφους για μεγαλύτερες ομάδες ή οικογένειες.  Διαθέτουν εξαιρετική σταθερότητα και άνετους χώρους, όπως και μεγάλο κατάστρωμα, για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία. Πολλά είναι εξοπλισμένα με διάφορες ανέσεις, όπως ευρύχωρη κουζίνα και μπάνιο με τζακούζι, μετατρέποντας το ταξίδι σας σε μια πολυτελή απόδραση.

Μπορείτε να νοικιάσετε σκάφος για μισή ημέρα, κάτι που είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε την ακτή,  κατά μήκος της καλντέρας, συμπεριλαμβανομένων των ηφαιστειακών παραλιών και των ιαματικών πηγών της Νέας Καμένης. Επιλέξτε ολοήμερη ενοικίαση σκάφους, εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε άλλους προορισμούς, όπως την Κόκκινη Παραλία ή άλλους κρυφούς όρμους. Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα και στο κοντινό νησί της Θηρασιάς και να απολαύσετε θαλασσινούς μεζέδες. Εάν δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία στην πλοήγηση σκάφους, ενοικιάστε από την εταιρεία ενοικίασης σκαφών έναν επαγγελματία skipper, που θα αναλάβει τα πάντα στο ταξίδι.

Πριν φτάσετε στο νησί, επισκεφθείτε διάφορες ιστοσελίδες ψάχνοντας για Santorini Boat Rental και πάρτε πληροφορίες σχετικά με τα σκάφη, τα διάφορα δρομολόγια και τις τιμές που θα βρείτε. Η ανάγνωση κριτικών σε πλατφόρμες, όπως το Tripadvisor μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες.

Βασικές συμβουλές για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας:

Η περίοδος Ιούνιος-Αύγουστος έχει την υψηλότερη ζήτηση και τιμές. Εξετάστε τις εποχές, όπως Απρίλιος-Μάιος, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, για καλύτερες προσφορές.

Αποφασίστε ποιες περιοχές θέλετε να εξερευνήσετε και ζητήστε την άποψη της εταιρείας ενοικίασης ή του κυβερνήτη, για να σχεδιάσετε ένα κατάλληλο δρομολόγιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πως να φτιάξεις ένα online blog μαγειρικής!

Peristeri News

Πώς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο επαγγελματικό σας ξεκίνημα;

Peristeri News

Πως να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή έντομα και τους κοριούς

Peristeri News

Leave a Comment